Nem szavazták meg az alpolgármestert

2 órája

„Nem ért meglepetés!” mondta a polgármester. Nincs egyetértés Perkátán!

Bokányi Zsolt

Nincs egyetértés a testületben

Fotó: az önkormányzattól

Az alakuló ülés még rendben elkezdődött, a képviselők a rend és a jogszabályi előírásoknak megfelelően letették az esküjüket, és megalakult a testület, ám innentől kezdve érdekesen alakult a helyzet a alakuló ülésen. Ugyanis, a megválasztott képviselők, 4-3 arányban elutasították, és nem választották meg az alpolgármester jelöltet Bógó Nikolettet, akit a település polgármestere Oláh István javasolt! A polgármestert telefonon értük utol, megerősítette a hírt, és kiegészítette azzal, hogy a képviselők a pénzügyi bizottságot sem szavazták meg. - Az alpolgármester esetében nem ért meglepetés, ám a pénzügyi bizottság kapcsán nem erre számítottam! Rengeteg feladata lenne a bizottságnak, ezért kimondottan fontos lett volna hogy elkezdjék a munkát! Az alpolgármester jelölt tekintetében pedig, a következő ülésen sem fogok mást javasolni. - mondta el a település vezetője. 

Meglepetés nélkül
Nem ért meglepetés, mondta a polgármester! 
Fotó: az önkormányzattól

Megkerestük a település jegyzőjét is, aki levélben válaszolt kérdésünkre: – Tájékoztatom, hogy a következő testületi ülést várhatóan október második felére hívja össze Polgármester Úr. Az eljárásrenddel kapcsolatos jogszabályokat mellékelve megküldöm. – írta levelében a település jegyzője. Mellékletben külön érdekes pont – ami ebben az esetben valószínűsíthető – miszerint a kormányhivatal élni fog a „törvényességi felhívással” a testület felé. És hogy ez mit is jelent? Íme:  – A kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárásának célja a helyi önkormányzat képviselő-testülete, bizottsága, részönkormányzata, polgármestere, főpolgármestere, vármegyei közgyűlés elnöke, társulása, jegyzője (a továbbiakban: érintett) működése jogszerűségének biztosítása. A kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárásában vizsgálja az érintet jogalkotási, továbbá jogszabályon alapuló döntési és feladatellátási kötelezettségének teljesítését – 

És végül összefoglalva, az önkormányzat közösségi oldalán megosztott információk alapján, a következő a helyzet jelenleg Perkátán: 

Az új testület tagjai:

  • Perkáta nagyközség polgármestere: Oláh István
  • Perkáta nagyközség alpolgármestere: Nem került megválasztásra, mert a polgármester úr által javasolt Bógó Nikolett nem kapta meg a képviselőktől a kellő támogatást.

A képviselő-testület tagjai:

  • Áldott Richárd
  • Bógó Nikolett
  • dr.Győri István
  • Fórizs Antal
  • Kis József
  • Sarok Mihály

Az Alakuló ülésen egyelőre nem alakult meg a pénzügyi bizottság, mivel polgármester úr által javasolt dr. Győri István nem vállalta el a bizottság elnökségét. A testület elfogadta azonban egyhangúlag Kis József képviselő úr javaslatát, mely a szociális bizottság megalakítására vonatkozott. Az Alakuló ülésen a polgármester megköszönte a leköszönő képviselők – Bölcskei-Csősz Nikolett és Szőke Imre Andor – munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában