Muskátlit mindenkinek!

2 órája

Örökbefogadási hullám festi vörösre a falu utcáit

Bakonycsernye egyre épül, de ezzel párhuzamosan egyre szépül is. Erre jó példa az a fa-, cserje- és virágültetési láz, amit az önkormányzat indított el, aminek köszönhetően egyre virágosabb és zöldebb a település. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is megkezdődött az örökbefogadási hullám.

Palocsai Jenő

Most gondos, új tulajdonost keresünk a számukra, hiszen a teleltetést követően még sok-sok erkélyt, teraszt boríthatnak virágba jövőre is, mondja a polgármester

Fotó: önkormányzat

Támfalak korlátain, villanyoszlopokon, köztereken, és középületek ablakaiban is színes muskátlik köszöntik a látogatókat és persze a helyi lakosokat a nagyközségben. Az ősz azonban lassan megmutatja igazi arcát, így legkésőbb a korai fagyok beköszöntéig jó helyre kell tenni a kemény fagyra érzékeny virágokat. Az önkormányzat százszámra vásárolja a muskátli töveket minden évben, és hogy a magánházak ablakaiban, udvarán is legyenek virágok, örökbefogadási akciót hirdetnek ősszel.

– Úgy döntöttünk, hogy a tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén is meghirdetjük a Legyen a házad dísze jövőre, fogadj örökbe muskátlit! felhívásunkat. Ez azt jelenti, hogy a településünket szépítő muskátlikat összegyűjtjük és új tulajdonost keresünk számukra. Várjuk azokat a virágszerető csernyeieket, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy a muskátlikat gondozzák és átteleltetik. Az akció során ingatlanonként maximum 20 tövet biztosítunk térítésmentesen. –buzdít mindenkit az örökbefogadásra Turi Balázs, polgármester, aki hozzátette:

– Ezen a héten lekerülnek a korlátokról a virágok, melyek egész nyáron a településünket szépítették. Most gondos, új tulajdonost keresünk a számukra, hiszen a teleltetést követően még sok-sok erkélyt, teraszt boríthatnak virágba jövőre is. –

Az akcióban kizárólag Bakonycsernye lakói vehetnek részt, és a muskátlitövek elszállításáról mindenki saját maga gondoskodik, azért fontos, hogy mindenki vigyen magával az átadó pontokra dobozt, ládát, vagy akár cserepet. Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, hogy különösen fontos felkészülten érkeznie annak, aki a villanyoszlopokra, korlátokra kihelyezett muskátlitöveket fogadják örökbe, ugyanis ezek megnyúló, laza szárrendszert növesztenek, vagyis az átültetés, szállítás során sérülékenyek.

Mint megtudtuk, az örökbefogadási akcióra regisztrálni nem kell, csupán meg kell jelenni a megfelelő edényzettel a rendelkezésre álló három kiszolgálási helyszínen, három, különböző napon.

Az evangélikus templom előtti téren 10.09-én, szerdán, 09.00-14.00 között lehet átvenni az örökbefogadott muskátlikat. A településközponti parkolóban 10.10-én lesz osztás, ugyanúgy 09.00-14.00 között. Az utolsó lehetőség az örökbefogadásra, ha még marad, az október 11. A Béke-telepi klubnál is 9 órakor kezdődik és vagy a készlet erejéig, vagy 14 óráig zajlik majd a muskátli örökbefogadás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában