Székesfehérvár adott otthont a díjátadással egybekötött Önkormányzatok Napjának

Székesfehérvár adott otthont idén a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából tartott ünnepségnek. Az esemény díszvendége, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter volt, aki köszöntő beszéde után harminc elismerést adott át mindazoknak, akik kiemelkedő munkát végeztek az önkormányzatok és a hozzájuk kapcsolódó területeken.

Gombor Lili

Elismerték munkájukat a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Az elmúlt öt év számos olyan kihívást tartogatott, amelyekre 2019. szeptember 30-án nem gondolhattunk – idézte fel a Cser-Palkovics András polgármester a városvezetők mögött álló elmúlt évek kihívásait, megemlítve a Covid-járványt, az orosz–ukrán háborút, s vele az energiaválságot, valamint az alig egy hete lezajlott árvízi védekezést. – Akármelyik részt nézzük tehát, az önkormányzatoknak fontos feladataik voltak azokon a hagyományos feladataikon túl, amelyeket kötelező és önként vállalt feladatoknak is gondolhatnánk. Az önkormányzatok világára, a településekre szükség van ebben a világban. Nélkülözhetetlen az a közösségszervező erő is, amellyel, az önkormányzatoknak köszönhetően, a települések rendelkeznek – fogalmazott a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából tartott ünnepségen a polgármester. 

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter arról beszélt, Cser-Palkovics András polgármester munkája jó példája annak, hogy egy polgármester jól végzi a munkáját. Nemcsak pártvonalak mentén tud politizálni, hanem a személyes karizmája révén a város atyja tud lenni. – Legyen a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese egymásnak. Még ha sok esetben eltérőek az érdekeik, ha olykor konfliktusok is előfordulnak, akkor is van egy olyan közös cél, egy olyan közös alap, ami minden érdekellentétet végső soron fel kell, hogy oldjon, mégpedig a közjó szolgálata – mondta a miniszter.

 

Elismerték munkájukat

A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából elismeréseket vehettek át azok, akik kiemelkedő munkát végeztek nemcsak az önkormányzatok berkeiben, hanem azon túl is, de a területhez kapcsolódóan. Pro Regio díjat vehetett át Csite András közgazdász, szociológus. Ereky István-díjban részesült Márkus Ferenc, a Miniszterelnökség korábbi helyettes államtitkára és Ócsai Erika, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság osztályvezetője.

Helyi Önkormányzatokért díjban részesült Barabás Zoltán, Gyergyák Ferenc, Széplaki Judit, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

Közigazgatás Szolgálatáért Érdemérmet vehetett át Áldozó Tamás, Bagoly Attila, Bider Zsolt, Csomor Ervin, Demeter Attila, Dobi Csaba, Garami Gabriella, Gombosné Nagy Katalin, Kocsisné Szojka Éva, Kocsy Ildikó, Koláné Markó Judit, Kunics György, Mészáros János, Müller György, Oláhné Pásztor Andrea, Őri Istvánné, Patzner László József, Sándor Erzsébet, Tószegi Ildikó Mária, Tóthné Csatlós Ildikó, Tóthné Majoros Mária és Varga Csabáné. A díjátadások végeztével tolmácsolták gratulációjukat azoknak is, akik elismerésben részesültek, de az ünnepségen nem tudtak részt venni:  Bakonyi Bernadett, Fábián-Szauer Tímea, Langár Ágnes, Varga Tamás János.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában