Maradt a polgármester, gyarapodott a testület

2 órája

Új igazgató a református iskola élén, távozott a lelkész

Bárányos Csaba a község polgármestere ismét, a harmadik ciklusát kezdte el. A testület azonban két fővel gyarapodott, mivel a lakosság lélekszáma átlépte az ezres határt, így négyről hat főre emelkedett. Továbbra is terveket kovácsolnak a Vál-völgyi községben, mégha szerényebbeket is.

Zsohár Melinda

Bárányos Csaba a község polgármestere ismét, a harmadik ciklusát kezdte el.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A sikeres öt év után sem maradnak tervek nélkül, hangsúlyozta Bárányos Csaba a független képviselőkből álló önkormányzat alakuló ülésen, mégha túlszárnyalni szinte lehetetlen az korábbi eredményeket. A Mészöly Gedeon Református Általános Iskola épületét felújították, majd óvoda és bölcsőde épült Tabajdon szintén a református egyház kebelén belül, egységes fenntartásban működik az intézmény. Az önkormányzati alakuló ülésen röviden összefoglalta a polgármester az eredményeket, s hangsúlyozta, Tabajd életében sikeres volt az elmúlt kilenc esztendő. Köszönetet mondott eddigi képviselőtársainak, s a falunak, amiért „csodát csináltak” a sikeres pályázatok és támogatások felhasználásával. Az önkormányzati működésnek az adóképesség az alapja, de sajnos, nincsenek nagy adófizető cégek, mint a Bicskei járásban több helyütt. Mégis vonzó a falu, kulturális, közösségi eseményeken megmozdulnak, önkéntes munkákra bevonhatóak, sorolta el a polgármester.

Fotó: Zsohár Melinda/Fejér Megyei Hírlap

A helyi választási bizottság elnöke (HVB), Unger Krisztina beszámolt a június 9-iki választás eredményéről, Sisa András jegyző és Fehér Diána aljegyző közreműködésével lezajlott a hivatalos testületi megalakulás. Bárányos Csaba polgármesternek egy kihívója volt, ám meggyőző többséggel kapott bizalmat a harmadik önkormányzati ciklusára felhatalmazott faluvezető. Az eddigi önkormányzati képviselők, Csordásné Bárányos Márta, Szabadhegyi Judit, Horváth Zoltán és Rácz Sándor ismét tagjai a testületnek, újként kapott bizalmat Magáriusz Anna és Acsai Imre. Bárányos Csaba főállású polgármester, az általa megjelölt Rácz Sándor alpolgármester társadalmi megbízatásban vállalta a felkérést – egyúttal lemondott mind tiszteletdíjáról, mind a költségtérítésről.

Bárányos Csaba továbbra is szociálisan érzékeny, ügyfélközpontú hivatali munkát és önkormányzatot tervez, mondta el az eskütételt követően. Nagy beruházások vélhetően nem lesznek, de a napokban elkezdik a művelődési ház teljes festését, a Magyar Falu Program pályázatán elnyert kivitelezési összegből már klimatizálták az épületet. Az 1890-ben épült, homlokzati védettség alatt álló szép községházi épület tetőcseréje megtörtént, folytatják a korszerűsítést. A falu arculatát meghatározó régi tejcsarnok melletti játszóteret bővítik, s a másik Magyar Falu-pénzből 100 millió forintot fordítanak járdaépítésre. Közös jövőnk címmel terjeszti elő polgármesteri programját Bárányos Csaba, amelyben külön hangsúlyozza minden korosztály érdekeinek szem előtt tartását.

Fotó: Zsohár Melinda/ Fejér Megyei Hírlap

A Mészöly Gedeon Református Általános Iskola, Óvoda és Minibölcsőde igazgatója, Hufnágel Anna nyugdíjba vonult, áldozatos munkájának köszönhetően sok siker övezte e kis iskolát. A református egyház fenntartásában működő intézmény másik fő motorja, s tanára, Zsirka László lelkész is távozott a helyi egyházközség és az iskola éléről. Az új igazgatói állásra kiírt pályázatot Bogyáné Handzsuk Szidónia nyerte el, s szeptembertől ő irányítja mindhárom gyermekintézményt. A lelkészi szolgálatot a kajászói lelkész, Eisenbacher Péter látja el Tabajdon.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában