Folytatódott a szép hagyomány

3 órája

Ünnepnap: „Baba" fát ültettek a Váli-völgy szívében (videó!)

Távolabbról is meghallották a hazahívó szót. Faültetéssel és elszármazottak találkozójával egybekötött ünnepnapot tartottak Válon. A rendhagyó eseménysorozaton ott volt a község apraja-nagyja, akik a falu szívében, a községháza előtti téren gyűltek össze.

Kecskés Zoltán

Az újdonsült apukák, a település polgármesterével és alpolgármesterével együtt ásót és lapátot ragadtak.

Fotó: Kecskés Zoltán

Az újszülöttek örömére

Válon már hagyomány a csemete-fa ültetése. Az önkormányzat már hosszú évek óta nagy sikerrel kezdeményezi a családias megmozdulást. A 2010 óta tartó program idén is népszerű volt, melynek keretében ásót és lapátot ragadtak az újdonsült apukák, akik a település polgármesterével, Bechtold Tamással és alpolgármesterével,  Csókás Zsolttal együtt elültették az újszülöttek fáját. 

ünnepnap_csemetefa_ültetés_elszármazottak
Ott volt a község apraja-nagyja a falu szívében. 
Fotó: Kecskés Zoltán

A 2023-ban érkező jövevényeket pedig emléklappal üdvözölték. Az ünnepélyes átadáson Kárpáti Hajnalka védőnő is részt vett. Nagy öröm, hogy a településen mintegy közel félszáz csecsemő született, ami a régióban is kiemelkedő számnak számít. 

ünnepnap_csemetefa_ültetés_elszármazottak
Táblaavatás: a 2023-ban született váli gyerekek névsora.
Fotó: Kecskés Zoltán

A polgármester hangsúlyozta azt is, az önkormányzat célja továbbra is az, hogy Vál vonzóvá váljon a fiatalok számára és megfelelő jövőképet nyújtson számukra a letelepedéshez.

ünnepnap_csemetefa_ültetés_elszármazottak
Az utolsó simítások...
Fotó: Kecskés Zoltán

Elszármazottak találkozója

Szinte nincs is Magyarországnak olyan része, ahol ne dobbant volna valamikor váli szív, ezért nem csoda, hogy sokan mozdultak meg, hogy ha csak egy napra is, de visszatérhessenek a gyökerekhez. Barátok, osztálytársak beszélgettek, visszaidézték a régmúlt történeteit. A faluház megtelt egykori váliakkal az  elszármazottak találkozóján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában