Sárkeszi

2017.09.18. 12:00

Teljesen elvarázsolta a magyar közönséget Peter Srámek mosolya

A nagymama lányunokájával készít szelfit Péterrel. Az énekes közvetlen, nyitott, mosolyog, átkarolja az ősz hajú hölgy vállát, amikor a rajongó nagyi megsimogatja őt. A fruska egy szégyenlős öleléssel fejezi ki szeretetét.

V. Varga József

Peter Srámek: Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen szeress, és fontos leszel!

Fotó: V. Varga József

Peter Srámek teljesen elvarázsolta a magyar közönséget. Helyesel, amikor nekiszegezem az állítást: Magyarországon sokkal népszerűbb, mint Szlovákiában.

A Rising Starban annak idején, a harmadik helyen végzett, de egyértelműen ő volt a legnépszerűbb a nagyérdemű körében.

A szombati sárkeszi falunapon is oda van érte mindenki. Főleg a hölgyek, nullától a kilencvenkilenc évesekig bezárólag. A színpad előtt tömörülve együtt énekelnek, táncolnak vele.

Megvan? Mi van akkor, amikor egy szlovák fiú, egy cseh énekes dalát énekli Magyarhonban? Hát, karnevál! Lady Carneval – Karel Gott nyomán.

Peter Srámek: Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen szeress, és fontos leszel!
Fotós: V. Varga József

Aztán a Zámbó Jimmy-dalok következnek...

Erre már egy férfiember is közelebb lép a színpadhoz:

– Te vagy a Király, Petya! – kiáltja a fiatalembernek.

Peter Srámek a felvidéki Vágsellyén született 1993. szeptember 16-án. Lakótelepen élt, konzervatóriumban tanult, s nemcsak éneklést, hanem színészetet is.

A koncertjét követően beszélgettünk vele, ám előtte a házigazdák szívesen invitálták egy babgulyásra.

– Kétszer is szedtem – nevet, mielőtt néhány szót váltunk dalokról és közönségről, sztárságról és mindennapokról. Nem kell tolmács, Peter néhány, hazánkban töltött év után kiválóan beszél magyarul, és az a kis akcentus meg direkt jól áll neki.

– Szeretik a lanyok! – mondja.

– Sokáig izgultam azon, hogy az örökzöld slágerek után a saját dalaimat elfogadják-e a rajongóim – magyarázza. – Úgy tűnik, igen. Az itteni közönség is szerette.

Elárulja, hogy a Dobban a szív című dalának a napokban lesz a klip-premierje. Nagyon várja. Megtudom tőle azt is, hogy Magyarországon él, mégpedig Csepelen.

A legbüszkébb a családjára, az édesanyjára, aki mindenben támogatja. Kedvenc állata a kutya. Kedvenc étele a tejfölös marhaszelet szlovák kenyérrel...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában