Költői képek, hiteles hangok

2018.11.20. 15:00

Látod-e, amit hallasz? – Páratlan műsor a Királykút Emlékházban

Láttuk, valóban láttuk a költői képeket, Babits, Ady, Kosztolányi verseiből is, Sudár Annamária és Török Máté kiváló előadásának köszönhetően.

Bokros Judit

Sudár Annamária és Török Máté ezúttal együtt szerepelt a Királykúton

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Mindenkinek látnia, hallania kellene azt a műsort, amelyet hétfőn este adott Sudár Annamária versmondó és a Misztrál együttesből Török Máté versénekes a Királykút Emlékházban. Bakonyi István irodalomtörténész sorozatának vendégeivel ezúttal nem beszélgetés zajlott, a házigazda csak fölvezette a Látod-e, amit hallasz? című estet.

Miután az első versek szavalva és zenés változatban elhangzottak, Sudár Annamária így beszélt a továbbiakról: a költészet befogadásához alapvetően belső képalkotó képességünkre van szükség.

Sudár Annamária és Török Máté ezúttal együtt szerepelt a Királykúton
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ez az, ami mindenki számára adott, műveltségtől, iskolázottságtól függetlenül. Gyermekként ez a képességünk még kiválóan működik, végtelen képzeletünkben megelevenednek a hallott szavak, történetek. Idővel azonban megkopik ez az adottság, és nehéz újra aktivizálni. Ők azonban Mátéval úgy gondolták, hogy talán érdekes lehet egy olyan műsor, ami ezért készült, erre tesz kísérletet.

Valóban érdekes, mi több, átütő erejű élménnyel gazdagodhattunk, csak úgy pörögtek a képek a fejünkben az elhangzó versek nyomán. Köszönhető ez a két hiteles, tehetséges előadónak és a jól összeválogatott anyagnak.

Láttuk is, amit hallottunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában