Egy hét csellóra!

2018.11.23. 09:30

Székesfehérvár rendezi a nemzetközi csellófesztivált

A 4. Nemzetközi Csellófesztivál programsorozata november 25-én, 18 órakor nyitó koncerttel kezdődik a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében.

V. Varga József

Hérics Csenge fehérvári csellista Fotó: Archív (MA)

A nemzetközi csellófesztivált Németország, Brazília és Chile után hazánk, Székesfehérvár rendezi, a fesztivál eseményei december 2-áig tartanak, a koncertek, az egyéni órák, a mesterkurzusok és a meghallgatások több helyszínen zajlanak. A vasárnapi nyitány programjában Borka Ráhel (Weber: Sonata A major), Shimizu Yosuke (Sosztakovics: Concerto No.1, I., IV. movement), Bánkövi Bence (Penderecki: Per Slava, Kodály: Szólószonáta, II. tétel), Julia Wasmund (Csajkovszkij: Pezzo capriccioso), Kristina Vocetkova (Suk: Ballade, Dvorak: Rondo) és Isaac Andrade (Ducros: Encore) szerepel.

Hérics Csenge fehérvári csellista Fotó: Archív (MA)

A résztvevők szimpózium keretében ismerkedhetnek meg kicsit mélyebben Kodály, Bartók és Popper csellóra írt műveivel és a magyar zeneirodalommal. Vörös Janka és Tóth Péter csellóra írt darabjának ősbemutatójára is Fehérváron kerül sor. Az ifjúsági koncertet november 28-án 11 órakor, a fesztiválkoncertet november 29-én 19 órakor rendezik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Ez utóbbin közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A záróhangversenynek december 2-án 19 órától a Hiemer-ház ad otthont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában