honismereti verseny

2019.04.14. 15:00

Elődök nyomában a megyei középiskolások

Pénteken reggel 9 órakor kezdődött a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti részlegének szervezésében a középiskolásoknak „Itt éltek előttünk” címmel meghirdetett honismereti verseny döntője.

Sági Zoltán

A ciszterci „Cisz-csajok” matrózblúzban

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A VMK igazgatójának köszöntőjét követően a helyismereti és digitalizálási csoport vezetője, Szőnyegi Hajnalka mutatta be a zsűri tagjait: a feladatok nagy részét összeállító Hajdú Hajnalkát, a Fejér Megyei Honismereti Egyesületet képviselő Nagy Évát és a szintén helyismeretes Bognár Zsuzsannát. A vezetőtől megtudtuk még: a versenynek nemrégiben volt egy nagyobbak számra szervezett prezentációs köre is, ahol az első és a harmadik helyen a Tóparti, a második helyen pedig a Bugát csapata végzett.

Öt megyei középiskola diákjai jutottak el a megmérettetés színhelyére, a VMK Helyismeret Bartók Béla téri termébe. A Cisz-csajok, a Kaktuszok, a Töritalálat, a Horse Fun Klub és az Ave 2-3 fős csapatai három település négy középiskolájából érkeztek.

A ciszterci „Cisz-csajok” matrózblúzban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A diákoknak 6 feladatot kellett megoldaniuk és összesen 54 pontot gyűjthettek. Első helyezést az Agárdról, a Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett „Töritalálat” csapata ért el Kardos Gábor tanár vezetésével. Második a Vasvári Pál Gimnázium „Ave” csapata lett, Rideg Imre tanár felügyeletével, a harmadik helyre pedig a Ciszterci Szent István Gimnázium „Cisz-csajok” csapata került, Somogyfoki Gáborné tanárnő kíséretében. Nem tudni, előírás volt-e, hogy csak lányok mérkőzhetnek meg, de fiú tanulók a versenyen nem képviseltették magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában