a mai világban is értékeket mutatnak be

2019.12.31. 07:05

Örökifjú fotósok mindig szép képeit láthatjuk az Aranybulla Könyvtárban

Fekete-­fehér és színes, különféle témájú képek tekinthetők meg az Aranybulla Könyvtárban.

Bokros Judit

20191211 Székesfehérvár, Székesfehérvári Fotóklub senior tárlata, megnyitó. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A könyvtár és a Székesfehérvári Fotóklub együttműködésének köszönhetően látható fotótárlat 2020. január 31-ig a bibliotéka olvasótermében.

 

A cím beszédes: Az örökifjak fotókiállítása. Posfai Attila, a fotóklub elnöke ennek kapcsán még a megnyitón azt mondta: emléket akartak állítani azoknak a fotósoknak, akik alapító tagjai voltak a hat évtizede működő klubnak. Ők Perényi István, Gerebics Lajos, Dömötör László és Fogarasi László, akik kiváló ismerői és művelői az analóg technikának, ugyanakkor a digitális fotózással is megismerkedtek.

A tárlaton bemutatott képeket látva kiderül, hogy az idős alkotók a mai, megváltozott világban is tudnak szépet, maradandót, értékeset átadni az általuk megörökített témákon keresztül. Ezáltal példát mutathatnak az ifjúságnak, mai követőiknek, s akár azoknak, akik most ismerkednek a fotózás rejtelmeivel.

A Székesfehérvári Fotóklub szerda délutánonként tartja összejöveteleit a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, ahová szívesen invitálják a fotózás iránt érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában