A civilek napja alkalmából

2020.02.01. 07:40

Értékteremtő Közösségekért díjat vehetett át a fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus

A díjat Molnár Tamás és Zugor Zsuzsanna adta át a kórus karnagyának.

Héjj Vivien

Zugor Zsuzsanna, Zemlényi Katica és Molnár Tamás a díj átadása alkalmával Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A civilek napjáról 1998 óta emlékeznek meg minden év február 1-jén. Ennek kapcsán az első alkalommal átadott Értékteremtő Közösségekért díjat az Echo Innovációs Műhely, mint a Fejér Megyei Civil Információs Centrum cím birtokosa, a Vox Mirabilis Kamarakórusnak adományozta. Az átadásra január 31-én került sor a Fehérvári Civil Központban. A kamarakórus 1957-ben azzal a céllal jött létre, hogy bekapcsolódjon a város zenei életébe mind világi, mind egyházi téren. A kórus olyan közösséget alkot, amelyben a kórustagok és vezetők szoros kapcsolatban vannak egymással.

Zugor Zsuzsanna, Zemlényi Katica és Molnár Tamás a díj átadása alkalmával Fotó: Fehér Gábor

Molnár Tamás szerint ez a díj segít abban, hogy kijelöljék minden évben azt a szervezetet, közösséget, amelyik az értékteremtésben, értékmegőrzésben kiemelkedően teljesít. – A Vox Mirabilisről nemcsak az értékteremtés kapcsán beszélhetünk, hanem karitatív tevékenységekben is rendszeresen részt vesznek, és hosszú évek óta építik Székesfehérvár közösségét. Azzal, hogy az ő közösségük ennyire jól működik, mások elé is pozitív példát állítanak – fogalmazott a környezetvédelmi és civil tanácsnok.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke hozzátette, a civilek napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a szervezetekre, amelyek kiemelkedő társadalmi tevékenységet végeznek és olyan hiánypótló tevékenységeket látnak el, amely nélkül sokkal szegényebb lenne a társadalom. A díjat Zemlényi Katica, a kórus karnagya vette át.

– Rendkívül megtisztelő, hogy ezt a díjat mi kaphattuk meg elsőként. Nagyon fontos számunkra, hogy továbbra is az értékteremtést, a közösségteremtést első helyre tegyük az életünkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában