Inspiráció

2020.02.15. 07:40

Kallós Zoltán emléke előtt tisztelegnek Fehérváron

Szombat délután három órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban kiállítás nyílik, ahol Szekeres Erzsébet műveit láthatja a közönség.

Palocsai Jenő

Szamosújvár, 2016. szeptember 16. Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató a magyar állam támogatásával felépített Magyar Tannyelvû Elméleti Líceum avatásán Erdélyben, a Kolozs megyei Szamosújváron 2016. szeptember 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A Válaszúton született és oda végleg visszatérő Kallós Zoltán, a két éve elhunyt Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő előtt tiszteleg Szekeres Erzsébet Magyar Örökség, Pro Cultura Christiana-díjas textilművész a Szent István Művelődési Ház Korona Galériájában.

A két éve elhunyt Kallós Zoltán
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Szekeres életét, értékítéletét és művészetét alapvetően befolyásolta a két éve, február 14-én elhunyt Kallós, illetve annak munkássága, az általa gyűjtött balladák, melyek tiszta forrást jelentettek a textilművésznek, aki tus-temperával készített hozzájuk képeket. Ezek később a varrott technikával készült fali képek előhírnökei voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában