Újraindul a kulturális élet

2020.06.23. 07:15

Élettel telik meg a gárdonyi közösségi tér

Lassan újraindul a kulturális élet a gárdonyi térségben is. Egy utcakoncerttel nyitották meg a sort, s ezzel párhuzamosan megnyílt számos látogatóhely: a dinnyési várparktól kezdve a könyvtárig mindenhol várják az érdeklődőket.

S. Töttő Rita

A gárdonyi rönkvárat is be lehet venni – izgalmas programok várják az érdeklődőket

Fotó: FMH-archív

– A rendeleti felhatalmazás után ki tudtunk nyitni szombattól – fogalmazott kérdésünkre Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója, hozzátéve, hogy az elmúlt hétvégén újraindultak a közművelődési intézmények, programok, szolgáltatások a térségben. Elsőként egy utcakoncerttel nyitották a sort június 20-án, melyen a Modern Art Orchestra adott platókoncertet az önkormányzat és a katlan közötti parkolóban Gárdonyban. Mostantól pedig látható a Velencei-tavi Galériában az Igazgyöngy Alapítvány Üzenet című kiállítása is, melyen a hátrányos helyzetű gyerekek rajzait installálták.

A gárdonyi rönkvárat is be lehet venni – izgalmas programok várják az érdeklődőket
Fotó: FMH-archív

A Gárdonyi rönkvárban és a Gárdonyi Géza Emlékházban új aktivitásokkal várják a vendégeket június 20-a óta: van QR-kódos gárdonyi keresőjáték, vitézi próbák, mesedélelőttök is az emlékházban, hétvégente pedig „Vicuska nemezmolyoldája” foglalja le az érdeklődőket.

Továbbá „A gyertya könnye” címmel Sütő Andrásra emlékező színházi estet terveznek június 26-ra a Velencei-tavi Galériába Kilyén Ilka marosvásárhelyi színművész és színművész leánya főszereplésével, valamint teababa és csipkegallér és brosskiállítást nyitnak július 3-án a Dinnyési Hagyományőrző Központban.

– Folytatjuk a Kákics táncházakat a Magtárban, melynek a Velencei-tavi Galéria ad otthont, majd július 17-én Jónás Krisztina énekművész és művészbarátai koncertje következik – sorolja Ocsenás Katalin, nem hagyva ki a városi könyvtár könyvteraszát sem, amely kedvelt közösségi hely a városban. – A június 16-ai újranyitás óta, ha az időjárás engedi, mindig nyitva van – itt újságot olvasni, kitett könyvekből válogatni, hazavinni, másikat hozni helyette lehet, egy finom kávé mellett. Lassan megtöltjük tartalmakkal a közösségi tereinket…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában