versenyeket is hirdettek

2020.11.17. 07:20

Diákok állítanak ki a szabadbattyáni galériában

Az iskolagaléria 1994 óta működik az intézményben, a pandémia miatt a művésztárlatokat most a diákok alkotásai váltották föl. Év végéig a gyerekek őszi munkáit állítják ki a Batthyány Lajos Általános Iskola emeleti aulájában.

V. Varga József

A negyedikesek színes paravánja

Fotó: az iskola

A napokban hirdették meg a felső tagozatosok vers- és prózamondó versenyét. Ugyancsak az „új módi” szerint, azaz amint a humán munkaközösségtől megtudtuk: a kiválasztott verset, prózát megtanulják a gyerekek, a produkcióról videót készítenek, s a felvételeket feltöltik a Classroomba. A videókat november 27-éig kell feltölteni, az értékelés évfolyamonként történik.

A negyedikesek színes paravánja
Fotó: az iskola

A magyartanárok a természetes hanghordozásra, a hangsúlyozásra, a hangerőre, a tempóra, a szünetekre, a hangképzésre és a mű hangulatára is felhívták a figyelmet. A 6., 7. és 8. osztályosok jelentkezését a természettudományi versenyre is várják, a jelenlegi vírushelyzet miatt az eddigi szokásos csapatversenyt egyéni megmérettetéssel váltják ki. A verseny feladatait megosztják az online térben, az időhatár november 23-ától 27-éig terjed. Az iskola a fogadóórákra is online módon biztosít lehetőséget november 16. és 20. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában