Frissen Fejérből

2021.07.16. 07:30

A járókelők szeme láttára alkotnak a művészek Móron

Nyolcadik alkalommal kerülnek elő a szerszámok, az eszközök, a titkos összetevők és a kreativitás kimeríthetetlen zsákja, hogy megint valami nagyot alkossanak, méghozzá a járókelők szeme láttára.

Palocsai Jenő

Az első installáció már csütörtökön délben magasodott a móri Szent István park közepén

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Még július 14-én kezdődött a 8. Public Art – Köztéri Művészetek Hete Móron, a Szent István parkban. Ahogy minden évben, úgy most is saját alcímet és ezzel tematikát kapott a rendezvény, ezért Fordulat név alatt jelennek meg a MIKSZ, vagyis a Móri Írók, Képzőművészek Szövetségének installációi.

Az első installáció már csütörtökön délben magasodott a móri Szent István park közepén
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Ritka, hogy alkotóművészek nem elvonulva, műhelyük motiváló magányában, hanem a járókelők szeme láttára teszik láthatóvá, kézzelfoghatóvá azt, ami korábban csak egy gondolat vagy annak foszlánya volt. Csütörtökön már lehetett látni, hogyan öltenek testet az első alkotások, melyek alkotói szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre, sokak nagy örömére. Az esemény utolsó napja július 17., szombat lesz, addigra minden elkészül, amit a művészek terveztek, így 18 órakor tárlatvezetés indul a köztéri alkotások között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában