Frissen Fejérből

2024.09.26. 18:12

Lovász Irénnel találkozhat a fehérvári közönség pénteken

Lovász Irént, Kossuth-díjas népdalénekest, érdemes művészt látja vendégül pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.

Gombor Lili

Lovász Irén tudományos és művészi pályája szintéziseként zene-és vallásantropológiával, hangterápiával és archaeo-akusztikával is foglalkozik.

Fotó: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

A Csoóri Sándor Társaság szervezésében szeptember 27-én, pénteken 18:00 órakor Lovász Irén Kossuth-díjas népdalénekessel találkozhat a székesfehérvári közönség a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Lovász Irén az egyik legelismertebb magyar népdalénekes. Nemcsak énekes, hanem tudományos kutató is, a néprajztudomány kandidátusa, (PhD) akadémiai tudományos fokozatot szerzett 1995-ben. Műsoraiban, előadásain összekapcsolódik tudományos felkészültsége és énekes előadói tehetsége. Eddig 17 lemeze és 2 aranylemeze jelent meg, 9 elismerés, cím birtokosa: A Népművészet Ifjú Mestere (1987), Német Zenekritikusok Díja (1996), Az Év Legjobb Énekesnője, eMeRTon Díj (2003), Bartók Béla Díj (2006), Magyar Művészetért Díj (2009), Magyarország Érdemes Művésze (2020), Kossuth-díj (2021), Balatonszabadi Díszpolgára (2022), Magyar Örökség Díj (2022).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában