Petőfi Sándor-emlékév

2023.03.24. 19:00

A 200 éve született költőre emlékeznek a dunaújvárosi MMK-ban

A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan tartanak előadást a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban, ahol a hallgatóság érdekességeket is megtudhat az egykori költőről, forradalmárról.

Baráth Eszter

1823. januárjában született Petőfi Sándor, aki életében meghatározó alakjává vált a magyar irodalomnak és történelemnek egyaránt. 2020. decemberében az Országgyűlés 2022-2023-at Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

Az emlékévhez kapcsolódóan országszerte számos rendezvényt valósítottak és valósítanak meg, melyek sorozatához a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ is csatlakozott. Március 28-án, kedden 17:00 órára várják a vendégeket az intézmény színháztermében, ahol különféle érdekes történeteken keresztül jobban megismerhetik Petőfi Sándort. A díjtalan rendezvény során Csibri Istvánné tanárnő különleges részleteket árul majd el a hallgatóságnak a költőről filmek, zenék és képek segítségével.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában