Frissen Fejérből

2023.08.20. 21:19

Emlékezetes hang- és fényshow a dégi Festetics-kastély parkjában (galéria, videó)

Magyarra lefordítva furcsán hangzik a név ("elektronikus" kert), de az angol változat, az Electric Garden beszédes: egy zenei fogalmat és egy helyszínmegjelölést takar.

Szanyi-Nagy Judit

A rendezvény 14 órakor kezdődött és egészen hajnali 4-ig tart, impozáns helyszínen

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Újonnan különleges eseményeknek lehetnek részesei a Dégre, azon belül is a Festetics-kastélyhoz látogatók. Legutóbb, augusztus 19-én az elektronikus zenét – azaz elektronikus technikai eszközökkel, például hangkártyával, szintetizátorral megszólaltatott zenét – hallgathattak az Electric Garden nevű rendezvény keretében a kastélyparkban. Az évek óta futó esemény először érkezett a Fejér vármegyei településre, és ahogyan telt az idő, egyre többeket vonzott még Budapestről is. Lapunk szinte a nyitásra, délután három órára látogatott ki – akkor még csak gyűltek az érdeklődők az egészen hajnali 4-ig betervezett, kilenc előadót felvonultatott programban.

A helyszínen piknikhangulattal, büfével várták az érkezőket, akiket ráadásul a zene mellett látványos fényeffektekkel is megörvendeztettek. Ezeknek a helyiek egy része kevésbé örült: utólag többen is hangot adtak annak, hogy a hajnalig tartó zene miatt nem tudtak aludni. A másik tábor azonban emlékeztetett: a falunapok, bálok megtartásakor ugyancsak hajnalig szól a dínom-dánom, így érdemes toleránsan fordulni a más zenei stílust kedvelők felé. Emellett a szükséges engedélyek megléte mellett zajlott a rendezvény, az elfogadott decibelhatárt nem átlépve.

Bármi legyen is az álláspont, az tény: a kastélypark megtelt élettel, egy nem mindennapi rendezvény jóvoltából. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában