Miniatűr fotópályázat

2023.08.07. 16:00

Két kategóriában is lehet nevezni a VOKE és a MÁV pályázatára

A VOKE Vörösmarty Művelődési Ház és Könyvtár és MÁV Fotókör immár 8. alkalommal hirdeti meg az Országos Miniatűr Fotópályázatot.

Hajdú Marianna

Fotó: Pixabay

A nyilvános pályázat kiírói két kategóriára osztották a nevezési lehetőségeket. Az egyik kategóriában a vasutat ábrázoló, a vasúttal kapcsolatos képeket, a másikban pedig szabadon választott témában várják az alkotásokat. 

A pályázók összesen 6 képet küldhetnek be, kategóriánként maximum 3 darab kép engedélyezett. A fotók lehetnek színes és fekete-fehérek.

A beküldött képeken eddig még nem díjazott és kiállított alkotásokat várnak, mindemellett a pályázónak garantálnia kell, hogy a beküldött fotók teljes mértékben a saját szerzői és személyiségi jogait képviselik, és szükség esetén ezt igazolni is tudják. 

A pályázat nevezési díjhoz kötött, amelynek összege egy kategória esetén 1800 forint, két kategória esetén pedig 3000 forint fejenként. A pályázatba kizárólag digitálisan küldött képeket fogadnak el.

A képeknek meghatározott paraméterekkel kell rendelkezni, jelenesetben JPG fájlformátum, 300 dpi képfelbontás, 1181 x 827 pixel képméret (10 cm x 7 cm kép), RGB színprofil, képminőség beállítás 12-es értékre. Az értékek mind az álló, mind a fekvő képeknél elfogadottak.

A pályázatokat elbíráló zsűrit Baloghné Kovács Matild fotóművész, Mátyus Károly fotóművész a MAFOSZ alelnöke és Horosnyi Sándor fotóművész alkotják.

A pályázat beadási határideje 2023. szeptember 15., a zsűrizés 2023. szeptember 25-ig tart, a pályázóknak 2023. október 15-ig kapnak értesítést. A hivatalos eredményhirdetést, a díjátadót és a kiállítás megnyitóját 2023. november 25-én tartják.

Pályázattal kapcsolatos részletes információkat Marton Ágotától a 0670/402-0710-es telefonszámon kérhetnek. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában