Ünnepi elismerés

2023.11.26. 15:44

Keszei Endre Tiborné vehette át idén a Krisztus Király díjat

Zárónapjához érkezett vasárnap a Krisztus Király Napok idei évi programsorozata. Az Almássy telepi egyházközség búcsúnapján tartott szentmise keretében idén is átadták a közösségért fáradhatatlanul tevékenykedőnek járó elismerést.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– Az ünnepek azért különlegesek, mert megállítanak bennünket – kezdte a Krisztus Király templom ünnepi szentmiséjén Tornyai Gábor atya. – Legyen szó családi ünnepről, amikor valamilyen fontos családi eseményre emlékezünk, amikor felidézünk valamit, ami annak a közösségnek az életében fontos volt, házassági évforduló, névnap, születésnap vagy éppen valamilyen halálesetnek az emléke, megállít bennünket az ünnep, mert emlékeztet bennünket arra, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk és hova tartozunk. Hívő emberként ugyanezt éljük meg az egyház ünnepein is, hiszen azok is megállítanak bennünket, másabbak mint a hétköznapok. Ennek a közösségnek ma különösképpen ünnepe van, hiszen a névnapját ünnepli.

A hagyományoknak megfelelően az Almássy-telep ünnepi miséje keretében adták át idén a Krisztus Király díjat. Az Örömhír Alapítvány elismerését azon személy veheti át évről évre, aki a kuratórium döntése alapján a közösségért sokat tett és tesz. Az idei évben a Krisztus Király díjat Keszei Endre Tiborné Marika vehette át.

– Idén egy igen tevékeny, szolgálatkész segítőre esett a választás, aki lelkesen részt vesz a programokon, sokat segít a szervezésben, valamint az ünnepekhez kapcsolódó vendéglátások során is számíthat rá a közösség. A Krisztus Király Karitász Csoport tagja, szívén viseli a rászorultakat, szívesen beszélget velük, segít nekik. Hosszú évek óta egyházközségünk adószedője, ismeri a környékbeli lakosokat, a tevékenységet lelkesen, ugyanakkor tapintatosan végzi – hangzott el a díjazott méltatásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában