Kulturális szenzáció

2024.05.21. 21:00

A napfény szerelmese - szoborkiállítás Kápolnásnyéken

Különleges, látványos szoborkiállítással készül a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola: Kepenyes Pál Kossuth-díjas szobrász- és ötvösművész: A napfény szerelmese című tárlata újabb kulturális szenzációnak ígérkezik a Velencei-tónál.

S. Töttő Rita

Kepenyes Pál gazdag, hullámzó életútját eleveníti fel A napfény szerelmese című tárlat, melyet Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nyit meg június 6-án, 17 órakor a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban. A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával megvalósuló kiállításon L. Simon László József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja mond köszöntőt, Balogh Ádám és Balogh Máté, a székesfehérvári Hermann Zeneiskola diákjainak kíséretében közreműködik Miklósa Erika Magyar Szent István-renddel kitüntetett  Kossuth-díjas operaénekes. A Kepenyes Pál alkotásaiból nyíló tárlatot Megyeri János kurátor mutatja be.

A megnyitó alkalmából rendhagyó kísérő program is várható: Magyarnak maradni az emigrációban is címmel rendhagyó, könyvbemutatóval egybekötött tárlatvezetésre várja az érdeklődőket gróf Nádasdy Borbála írónő és Rátkai Erzsébet, Jászai Mari-, Ferenczy Noémi- és Tolnay Klári- díjas érdemes művész, magyar iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában