Tisztújítást is tartottak

2024.05.30. 11:31

Sebők Melinda irodalomtörténész a Vörösmarty Társaság új elnöke

Május 29-én, szerdán délután rendezte éves közgyűlését a székesfehérvári Vörösmarty Társaság, amely ezúttal tisztújítást is tartott.

Feol.hu

Sebők Melinda nemrég egy Kalász Márton-emlékesten adott elő a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Az irodalmi, kulturális szervezet Kossuth utcai székhelyén először a leköszönő elnök, Bobory Zoltán foglalta össze a társaság élén töltött tizennégy esztendőt a társaság szép számban megjelent tagjainak. Ezután a felügyelő bizottság és a könyvelő beszámolója következett a tavalyi gazdálkodásról – mivel nem emeltek kifogást, ezért a tagság is elfogadta a jelentéseket. 

Az új elnök személyére ezután tett javaslatot a jelölő bizottság, amely a székesfehérvári származású, jelenleg Budapesten élő és dolgozó, de sok szállal Fehérvárhoz kötődő Sebők Melinda irodalomtörténészt javasolta, aki évek óta aktív részese a társaság munkájának, a Vár folyóirat szerkesztésének. A jelölt rövid bemutatkozása után – amelyből így is széles körű szakmai tapasztalat rajzolódott ki – következett a szavazás. 

Az eredmény szerint a társaság nagy többséggel megszavazta Sebők Melindát, aki négy alelnököt választott maga mellé. Ők P. Maklári Éva költő, eddigi alelnök, Váczi Márk történész, szintén korábbi alelnök, Gálné Pék Eszter művésztanár, valamint Szegedi Kovács György költő. A tagság az ő jelölésüket is elfogadta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában