Hagyományt teremtett az intézmény

2024.05.02. 17:30

Stílszerűen, traktorokkal ballagtak a seregélyesi agrárgépészek (videó, galéria)

Lufikkal és színes szalagokkal díszített mezőgazdasági gépek rótták Seregélyes utcáit a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium rendhagyó ballagási ünnepségén.

Héjj Vivien

Traktoros felvonulással búcsúztak iskolájuktól a seregélyesi diákok

Fotó: Fehér Gábor

Hagyománnyá érett a két éve útjára indított kezdeményezés, mely szerint a seregélyesi technikum végzős agrárgépész diákjai traktoros felvonulással búcsúznak iskolájuktól. S hogy miért pont traktorral vonulnak? Az ok egyszerű: a Seregélyesen végzett mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus tanulók számára a vizsgára bocsátás feltétele a T-kategóriás jogosítvány megszerzése.

 

A látványos felvonulás az iskola udvarából indult, ahonnan sorra gurultak ki a település főútjára a lufikkal és színes szalagokkal díszített gépek – s természetesen a zenés kíséret sem maradt el. Így járták körbe a diákok Seregélyes utcáit, s ünnepelték barátaikkal, családjaikkal és a helyi közösséggel együtt tanulmányaik egy fontos szakaszának lezárását.

– A mostani a harmadik alkalom, hogy megszerveztük a traktoros ballagást. Számunkra és a tanulóink számára is nagy öröm és élmény ez az esemény – mondta a felvonulás utáni percekben Varsányiné Kozma Judit, az iskola igazgatója, akitől azt is megtudtuk: idén negyven ballagó diákja van az intézménynek.

Az Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója továbbá elárulta, az ilyen és ehhez hasonló rendezvények a közös ünneplésen túl azt a célt is szolgálják, hogy felkeltsék az érdeklődést az agrárszakképzésben rejlő lehetőségek iránt. A végzős diákok egy része jövő héten már az érettségi feladatlapokon bizonyíthatja tudását, míg mások szakmai vizsgával zárják a tanévet.

A felvonulók közt voltak, akik az iskola traktorjainak volánja mögé ültek, sokan pedig a megye különböző településeiről, sőt, a megyehatáron túlról hozták el a családi gépeket. A traktoros körmenet után közös ebéddel folytatódott a végzősök rendkívül jó hangulatú ünneplése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában