A Szabad Színház színésze is kapott elismerést

2024.06.03. 08:00

Fődíjas az Örökség Csoport Feszített víz című előadása

Két székesfehérvári független színházi csoport is szerepelt a X. Komlói Amatőr Színházi Találkozón (KASZT), amelyen szép sikerek születtek.

Bokros Judit

A "Feszített víz" című előadás a fődíj mellett két díjat és arany minősítést is kapott Komlón

Fotó: Gönczi Andrea

A szemlét május 31-e és június 2-a között rendezték tíz fellépő csoporttal, köztük egy muravidéki és egy vajdasági társulattal – tudható az MTI-ből. 

Székesfehérvárról a Szabad Színház és az Örökség Csoport nevezett, előbbi "A szent család" című előadással, utóbbi pedig a "Feszített víz" című darabbal.

A zsűriben Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, műfordító, Regős János rendező, a Magyar Szín-játékos Szövetség elnöke, Pataki András Jászai-díjas rendező és Básti Andrea színész, drámatanár döntött a bemutatott művek sorsáról.

Törsök Márta (balra) a Szabad Színház "A szent család" című darabjában
Fotó: FMH-Archív / FG

A Somos Ákos vezette Örökség Csoport fődíjat nyert, de megkapta a legjobb rendezés díját, a Magyar Szín-Játékos Szövetség arany minősítését, a szereplők közül pedig a Mestert alakító Balogh Mihály színészi különdíjat érdemelt ki – számolt be az eredményről a társulat közösségi oldalán. Érdekesség, hogy a darabot a rendező, Somos Ákos írta, a bemutató pedig épp egy hete volt.
A Nagy Judit által vezetett Szabad Színházból pedig Törsök Márta térhetett haza a legjobb női alakítás díjával "A szent család"-ban nyújtott teljesítményéért. Ezt a darabot ugyancsak idén mutatták be Székesfehérváron. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában