Nyáresti muzsikaszó

2024.06.28. 20:31

Az Antal Gábor Trio koncertezett a Jazzpénteken

Ismét jazz szólt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, ugyanis péntek este az Antal Gábor Trio adott koncertet a Fürdő sori épületben. A zenekar egyedi stílusát a klasszikus kompozíciók és a spontán improvizációk egyidejű alkalmazása adja.

Gombor Lili

Antal Gábor Trio koncert a Jazzpénteken

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jazzpénteknek örülhettek június 28-án, péntek este a zenekedvelők és mindazok, akik a fülledt nyári hétköznapok után a hét végén egy kis szellemi felfrissülésre vágytak. Az Antal Gábor Trio adott koncertet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

"A 2016-ban, klasszikus és jazz zenei tanulmányokat folytató vagy éppen befejező fiatal zenészekből alakult, sokszorosan díjnyertes trió mára a magyar zenei élet egyik megkerülhetetlen színfoltjává vált. Eddig három albumot jelentettek meg: Whirl (2017), Storm Dance (2019), Walking on the Planet (2023). Eklektikus zenéjükben egyaránt felfedezhetők a fusion, a modern mainstream és a smooth jazz hatásai, amelyek a rockzene dinamikájával és a tradicionális zongoratrió hangulatával találkoznak. A klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók a spontán improvizációval vegyülve alkotják a zenekar egyedi stílusát. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az együttes számos szakmai díjjal büszkélkedhet, melyek közül a legfontosabbak a 2017-es Jazz In The Park nemzetközi versenyen elnyert 1. díj, valamint az ugyanebben az évben a Magyar Jazz Szövetség combo-versenyén és a 2018-as Laureate World-jazz versenyen nyert különdíj. A zenekar 2018-ban – egyedüli instrumentális zenekarként – bekerült az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé, 2019-ben pedig elnyerte a Hangvilla-díjat is. Walking on the Planet című szerzeményük 2023-ban a 07. Magyar Klipszemlén arany díjat kapott" – foglalta össze az ÖKK.

A zenekar tagjai: Antal Gábor – zongora, Szentgallay György – basszusgitár, Varga Szabolcs – dob.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában