Hagyomány

2024.06.27. 16:07

Csipkeverés a dinnyési csendben

Napernyők és pergolák alatt, a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központ csendjében tanulják a csipkeverés hagyományát az érdeklődők. A beszélgetések, madárcsiripelések közepette észrevétlenül formálódik az anyag a szorgos kezek alatt.

S. Töttő Rita

Fotó: M-ART

Ezen a héten zajlik az országos csipkeverő tábor Dinnyésen. A Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) székhelyén, a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban a nagy meleg ellenére is aktívan dolgoznak a tábor résztvevői a munkáikon: nyíregyházi, ászári, székesfehérvári, császári, nemesvámosi, komáromi, budapesti, bábolnai, agárdi résztvevőkkel zajlanak a foglalkozások, árulta el a feol.hu-nak Gonda Emma, az M-Art munkatársa. A csipkeverést az érdeklődőknek Kárpáti Veronika oktató tanítja, aki ezúttal a tüll csipke rejtelmeibe avatja be a résztvevőket.

Fotó: M-ART

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló művészeti tábor ugyan a végéhez közeledik, de hamarosan sor kerül a következőkre is, tette hozzá az M-Art munkatársa. A felnőtteknek szóló nyári  foglalkozások során lesz bútorfestéssel foglalkozó tábor, hímző továbbképzés gyöngyfűzés, nemezelés, valamint divattervező kurzus is.

Fotó: M-ART

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában