Vajon megdől a tavalyi rekordrészvétel?

2024.06.22. 19:09

Fehérváron is elkezdődött a Múzeumok Éjszakája: mindenkit invitál a kulturális miniszter

Székesfehérváron üdvözölte a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatát és ösztönözte a fehérváriakat a június 22-i programokon való részvételre a kulturális miniszter. A tavalyi rekord látogatottság kötelez: a város a rendezvény kiemelt helyszíne.

S. Töttő Rita

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatának kiemelt városa idén Székesfehérvár, amely június 22-én, szombaton délután bele is csapott a kulturális programkavalkádba. Ezért is itt, a koronázóvárosban üdvözölte a "Múzéj" közönségét Hankó Balázs kinevezett kulturális és innovációs miniszter, aki Cser-Palkovics András polgármesterrel együtt a városházán, a Szent Korona hiteles másolata előtt állva invitálta a látogatókat a ma esti programokra. 

- Az idei rendezvénysorozatnak Székesfehérvár a fővárosa, így központi városként megmutathatjuk azokat a történelmi és kulturális értékeinket, amelyek fontos üzenettel bírnak - fogalmazott a város vezetője, kiemelve: sokak közös munkája ez a mai nap, amelyre rengetegen érkeznek késő éjszakáig bezárólag.

A Múzeumok Éjszakája üzenetét Hankó Balázs fogalmazta meg: 

- Üzenete, hogy tegyük a magyar kultúrát vonzóvá és mindenki által elérhetővé. Erről szól a Múzeumok Éjszakája, melyet immáron huszonkettedszer rendezünk meg - mondta a miniszter. A rendezvény 460 helyszínén 2800 program várja idén az érdeklődőket, tette hozzá, ahogy azt is:  tavaly 380 ezren vettek részt rajta. - Itt vagyunk a koronázóvárosban, az idei Múzeumok Éjszakája kiemelt fő rendezvényhelyszínén, ahol száz program vár minden érdeklődőt, s ahol tavaly rekordot döntött a részvétel! Több mint 11 ezren vettek részt ugyanis a tavalyi Múzeumok Éjszakáján, ami azt jelenti, hogy minden tizedik székesfehérvári meglátogatott valamilyen programot. 

A miniszter hangsúlyozta: aki idén részt vesz Fehérváron a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton, támogatja a Regőczi István Alapítványt és ezáltal a Covid-árvákat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában