Szent István Király Múzeum

2024.06.25. 12:27

Két nappal tovább és féláron tekinthetők meg az ókori Kína kincsei

Két jó hírt is bejelentett ma délelőtt a székesfehérvári Szent István Király Múzeum főigazgatója a január óta látható Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora című kiállítással kapcsolatban.

Borsányi Bea

A főigazgató a kiállítás helyszíne előtt jelentette be a jó híreket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Sikerrel zajlottak a hétvégén a Múzeumok éjszakája programjai, melyen több mint 12 ezer belépést regisztráltunk. Ez felülmúlja a tavalyi számot. A múzeumi programok egyik fő helyszíne a Bartók Béla téri Csók István képtárban látható Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora volt, amihez kapcsolódóan egy igazi, tradicionális kínai hangulatot teremtő programsorozattal is készültünk. Ezeken, illetve a kiállításon több mint 2400 érdeklődő fordult meg – fogalmazott a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Pokrovenszki Krisztián, a SZIKM főigazgatója, aki bejelentette, a szombati nagy érdeklődés okán a kiállítást a tervekkel ellentétben két nappal később, csak vasárnap este zárják. 

Jó hír azoknak, akik ezután szeretnék megnézni a kiállítást, hogy mától, azaz június 25-től minden, a kiállításra megváltott jegyet féláron adnak. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt teljes árú belépő 3 ezer forint helyett 1500 forintba kerül, de az ötven százalékos kedvezmény természetesen az összes jegytípusra vonatkozik. A belépőket online, illetve a helyszínen, a Csók István Képtárban is meg lehet vásárolni.

Az eredeti ókori kínai tárgyakat vasárnap estig láthatja múzeum közönsége
Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában