Kulturális programok kicsiknek és nagyoknak

2024.06.06. 19:30

Színház, zene és prózai előadások – pénteken indul a Pönögei Fesztivál

Második alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Szín-Tér Egyesület által tavaly életre hívott Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivált, mely azzal a céllal jött létre, hogy az egykori reformkori színjátszás, és azon belül is Petőfi fehérvári vándorszínjátszó kultuszát erősítse.

Héjj Vivien

Előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

A nagy múltú, székesfehérvári Szín-Tér Egyesület a költőóriás Petőfi Sándornak állít emléket a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivállal, melyet azért indított útjára a civil egyesület és a fenntartásában működő Szabad Színház, hogy Petőfi fehérvári vándorszínházi kultuszát erősítse a megyeszékhelyen.

A kétnapos rendezvény június 7-8-án, pénteken és szombaton várja az érdeklődőket a Szabad Színház állandó játszóhelyén, az Igézőben és a Fő utcán. A pénteken 17 órakor kezdődő fesztivált az előző évhez hasonlóan idén is Lehrner Zsolt alpolgármester nyitja meg, majd Petőfi megzenésített verseit adja elő Cserta Gábor dalnok.

A nyitónapon fellép a népszerű vásári komédiás, Vitéz László, majd saját dalaival várja a közönséget Zselenszky Tamás költő, előadóművész. Petőfi kalandos életéről szóló előadással készül a fesztiválra Vass György színművész, majd az estet a slam poetry műfajában alkotó csapat műsora zárja.

Szombaton 15:00 órától a Kereplő Bábszínház Lúdas Matyi című előadásával folytatódik a program, majd az utcai szavalóverseny után az eszéki Dörömb Színpad és a székesfehérvári Prikulicsok csoport gyermekszínházi műsorát láthatják az érdeklődők. Érkeznek továbbá vándorszínészek Pápáról, előadnak a legifjabb kortárs drámaírók, valamint akusztikus koncertet ad Noémo. Este 20:00 órától a századfordulós Fiuméba repíti a közönséget Borbély László: Az Átok című kikötői legendájának bemutatásával a Szabad Színház. Az Igézőben tartott kamara előadás után az este Tóth Emőke irodalmi kvízével zárul.

A minden korosztályt megszólító programok ingyenesen látogathatóak, azonban az Igézőn belüli előadásokra a helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges, melyre az [email protected] e-mail-címen van lehetősége az érdeklődőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában