Csak a fantázia szabhat határt

2024.06.28. 19:06

Tolltartó, táska és kötény – az újrahasznosítás művészete a Tolnaiban!

Július 2-án újrahasznosított textiliekből nyílik kiállítás a palotavárosi könyvtárban. A Tolnai utcai 30-as szám alatti kézműves foglalkozásokon készült produktumokat tekinthetik meg az érdeklődők.

Kecskés Zoltán

Csodálatos darabokat tekinthetnek meg az olvasók.

Fotó: Könyvtár

– A könyvtárunkban évekkel ezelőtt egy pályázatnak köszönhetően kézimunka szakkör jött létre, melynek lényege, hogy a tagok önkéntes alapon egymást tanítják különböző technikákra (makramé, horgolás, varrás, origami), ennek része az újrahasznosítás is, amikor nyakkendőből, férfiingből újragondolt alkotásokat hoznak létre. Ebben a kis csapatban több nyugdíjas óvónő is részt vesz, sok jó ötlettel színesítik az alkalmakat. Ezek a közösségi találkozások mindig vidám, jó hangulatban telnek és az elkészült tárgyak nagy örömet adnak mindenkinek. Nagyobb ünnepekre és az évszakokra együtt készülünk különböző dekorációk készítésével – kezdte beszélgetésünket Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető.  Hozzátette azt is, hogy a szakkör alkotásaiból többször szerveztek már kiállítást, és valami hasonlóra készülnek a keddi naptól. 

A tárlatot július 2-31-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában