Festménykiállítás

5 órája

Apa és lánya festményei egy kiállításon (videó)

Festménykiállítás nyílt a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében, a hónap végéig látogatható.

Bokányi Zsolt

A művész és a művek!

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Pintér Zsuzsanna és Pintér László közös festménykiállításának megnyitóját tartották hétfőn délután a VOKE Vörösmarty Mihály művelődési ház és könyvtár színháztermében, ahogyan azt már korábban is megírtuk. A nagy meleg ellenére, szép számú érdeklődő érkezett az alkalomra! Az esemény különleges apropója volt, hogy bár Pintér Zsuzsanna nem tudott jelen lenni, de Pintér László unokája képviselte a család hölgytagját, akiben a művész elmondása szerint szintén csordogál a tehetség, így tehát Zsuzsanna fizikailag ugyan nem de a festményein keresztül ott volt a helyszínen, és ebben a formában is elvarázsolta a közönséget. A megnyitó alkalmával, elsőként Solymodiné Nánási Ilona, az intézményben működő nyugdíjas klub egyik tagja mondott el egy verset a kiállító művészek és a kiállítás tiszteletére. Molnár Lászlóné intézményvezető is köszöntötte az egybegyűlteket, majd Bak Mária festőművész nyitotta meg a kiállítást.

Leginkább tájképekkel találkozhattak az érdeklődők a kiállításon
Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

A seregélyesi származású, 92 éves festőművész Pintér László, kérdésünkre elmondta – Első képeimet vízfestékkel festettem, a háború alatt épségben maradt kisebb méretű, akvarell és olajképeket próbáltam másolni vízfestékkel. A festésre este került sor, gyertya vagy petróleum lámpa fényénél a konyhában. Kislányom Zsuzsanna a rajzolás és a festészet terén már kisgyermek korában nagyobb tehetségnek tűnt, mint én valaha. Unalmában az iskolai leckék megtanulása után, a színészekről és focistákról készült és kiadott vicces, torzított rajzokat próbálta utánozni, lerajzolni rendkívül jól és sikeresen. Festeni és önállóan festményeket készíteni csak jóval később, 6-8 éve kezdett biztatásomra. – A kiállítás július 21-ig tekinthető meg a VOKE intézmény nyitvatartási idejében, a Mártírok útja 2. szám alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában