Előadás

2024.07.25. 13:30

Az utolsó Habsburg trónörökös Bicskén

Július 26-án pénteken újabb érdekes előadással várja az érdeklődőket a bicskei Nagy Károly Városi Könyvtár, ahol ezúttal Habsburg Ottó életével, munkásságával, illetve a nevét viselő alapítvánnyal ismerkedhet meg a hallgatóság.

Feol.hu

Forrás: Habsburg Ottó Alapítvány

Az utolsó Habsburg trónörökös, teljes nevén Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lothringen, politikus, közíró, az Európai Parlament volt tagja, a Páneurópai Piknik egyik kezdeményezője, az Adenauer–Schuman–De Gasperi-féle Európa-eszménynek képviselője és szorgalmazója, 2011-ben, 98 éves korában hunyt el. Hosszú élete során sok mindent megélt és talán még annál is többet tett. A magyarul is kiválóan beszélő politikus életéről, illetve munkásságáról beszél a Szülőföldünk Helytörténeti Klub előadásán július 26-án 17 órakor Nacsa Anett, a hagyatékát őrző Habsburg Ottó Alapítvány levéltárosa. Az eseményen a részvétel ingyenes és nem csak könyvtári tagokat várnak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában