Bezárt az intézmény

2024.07.12. 10:25

Könyvtári szünidő Vajtán

Egész hónapban zárva tart az intézmény Vajtán! Pihen a könyvtár.

Bokányi Zsolt

Fotó: A könyvtártól

A második nyári hónapban a vajtai könyvtár is nyári szünetet tart, így az olvasók vagy előre kölcsönöztek könyveket, vagy legközelebb majd augusztustól lesz rá lehetőségük. A könyvtár, még a zárvatartás előtt egy szép programmal kedveskedett hűséges olvasóinak. Az intézmény olvasásra nevelő törekvése, hogy a mesélések és felolvasások alkalmával igyekszik megteremteni a gyermekek és könyvek közötti kapcsolatot, és elérni, hogy a könyvtárak világa barátságos és hívogató közeggé váljon számukra. Ennek jegyében látogattak el a legszorgalmasabb olvasókkal Székesfehérvárra, a Vörösmarty könyvtár foglalkozására, ahol a megye legnagyobb könyvtára papírmesével, élőmesével, könyvtári barangolással hívogatta az érdeklődőket. A könyvtárlátogatást követően a Játékmúzeum játékaival tapasztalhatták meg a vajtai iskolások a játszva tanulás új módszerét, mely a gyermeki kíváncsiságra épít, megmozgatja képzeletét, kreativitásra sarkall, miközben oldja a belső feszültségeket.

A könyvtár látogatása után,  csoportkép készült Kati nénivel. 
Fotó: A könyvtártól

Belvárosi sétánkon a legnagyobb élményt nyújtotta Kati néni orrának simogatása, megtanulva a város diákságának babonáját. Finom ebéd és fagyizás zárta a programot, ami szép emlék marad az esemény résztvevőinek. 

A Megyeház utcából a belváros egyik legszebb fekvésű utcáján, a Lépcső utcán jutunk a Liszt Ferenc utcára. Itt áll Kati néni, a kocsit toló, kendős öregasszony zsánerszobra. A felsővárosi fertályos asszony néhány évtizede még hozzátartozott a városi élet forgatagához, ahogyan a piac felé vagy már visszajövet kocsiját tolta. 2001 óta bronzszoborként mosolyog a Liszt Ferenc utca macskakövén. Orrát a járókelők, a simogatástól szerencsét remélve, fényesre koptatták.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában