Több mint száz könyvet kölcsönöztek ki

2 órája

Nyár a könyvtárban: Megnövekedett a forgalom Palotavárosban

A diákoknak még javában tart a vakáció, de a Vörösmarty Mihály Könyvtárban még javában zajlik az élet. Jövő héttől több tagkönyvtárban ugyan beköszönt a nyár, de ezen a héten még a Budai, Mészöly, Tolnai utcai Tagkönyvtárak fogadják az olvasókat. Az utóbbiban például nagy volt a forgalom, több mint száz könyvet kölcsönöztek a minap.

Kecskés Zoltán

A nyári időszakban egyre többen olvasnak könyvet.

Fotó: MW/Archív

– Ilyenkor nyáron, az egyes könyvtárakban megnövekedik a látogatók száma, mert a zárva tartó intézményekből jönnek hozzánk az olvasók, de mi egyáltalán nem bánjuk, jó érzés amikor élettel telik meg a palotavárosi könyvtár, a legkisebbektől a legnagyobbakig érkeznek vendégeink – mondta a FEOL-nak Kalincsákné Molnár Zsuzsanna a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárvezetője. Kiemelte, az olvasók ilyenkor egy nap átlagosan több mint 100 darab dokumentumot kölcsönöznek, de elég sok könyvet hoznak vissza, ezért folyamatosan forog az állomány.

nyár_VMK_Tolnai
Több témával kapcsolatban is könyvek várják a látogatókat. A nyár időszakában az utazás központi szerepet játszik.
Fotó: Kecskés Zoltán

– Boldogok vagyunk! Bár hamarosan a mi könyvtárunk is augusztus 5-től szeptember 1-ig zárva tart, de addig is szeretettel várunk mindenkit a hétköznapi nyitvatartási időben. Három témával kapcsolatban tettünk ki könyvajánlót: utazás, szabadidő és az Állatbarát Könyvtár Program keretében a hónap témája a kutya, most erre fókuszálunk. Örömmel mondhatom, hogy a júliusban megrendezett újrahasznosítással kapcsolatos kiállításunk nagy érdeklődésnek örvend. Terveink között szerepel: szeptemberben egy igazán mesés kiállítással készülünk, mely a hagyományos mesenaphoz is kapcsolódik, de erről később szeretnék részletesebben többet mondani – fűzte hozzá Kalincsákné.

nyár_VMK_Tolnai
Az Állatbarát Könyvtár Program keretében a hónap témája a kutya
Fotó: Kecskés Zoltán

Vezető képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában