Új barátságok is köttettek

2024.07.16. 13:00

Olvasótábor: Már túl a kétharmadon, a finálé következik

Már csak néhány nap van hátra és a gyerekek búcsút intenek egy időre a Mágikus Állatok Szigetének. A célegyenesbe fordult az előszállási olvasótábor a könyvtárban!

Kecskés Zoltán

Tábiné Nyúl Gabriella: A szigetlakók igazi mágikus közösséggé kovácsolódtak!

Fotó: Könyvtár

A szigetlakók igazi mágikus közösséggé kovácsolódtak – mondta az olvasótábor szervezője, Tábiné Nyúl Gabriella lapunknak hozzátéve, bár ismerték egymást az iskolából a gyerekek eddig is, de az alkalmak lehetőséget biztosítottak az új barátságok születésének is.

olvasótábor_Előszállás_könyvtár
Folyamatosan nő a szigetlakók száma az olvasótáborban.
Fotó: Könyvtár

Aki éppen nem a nagyszülőknél vagy a családdal nyaral valahol, az jön minden nap az extrém meleg ellenére is. A második hét elején még egy új lakó érkezett, ezzel meglett a harmincadik regisztrált is, sőt, ez a szám az utolsó héten is nőni fog, két új lakó érkezik még hozzájuk. Az alkalmakon a gyerekek játszva tanulhatnak, ismerkedhetnek a könyvtárral, a felelős állattartással, mindemellett pedig a lámpalázat leküzdve egymás előtt már egyre bátrabban olvasnak. Természetesen a játék sem maradhatott el.

– Nagyszerű hetünk volt ismét, a szigetlakók érezhetően sokat fejlődtek. Kezdenek megnyílni, a közös élmények pedig csapattá kovácsolják őket. Egyik nap például arról meséltem a gyerekeknek, hogy amikor én voltam kicsi, akkor nem volt számítógép, telefon és mégis feltaláltuk magunkat, mert játszottunk. A gyerekkorom kedvenceit – torpedó, amőba, malom, jenga – pedig ők is kipróbálták és nagyon élvezték. Köszönöm szépen a segítséget Simonné Hajnal Juditnak és Ehrlich Erikának, akik a kézműves foglalkozásokon voltak a segítségemre a suliparkban, a fák hűs árnyékában. Az utolsó heti programokat illetően elárulhatom, most sem fogunk unatkozni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában