Ajánló

2024.08.26. 18:33

Két nyár végi program a Vörösmarty Társasággal

A Vár folyóirat legújabb számát mutatják be a héten, valamint Jankovich-emlékülés is szerepel a székesfehérvári Vörösmarty Társaság aktuális programkínálatában.

Bokros Judit

A nyári szünet végén előbb a társaság „Vár” című folyóiratának összevont, 2-3. számát ismerhetik meg az irodalombarátok, akiket augusztus 27-én, kedden 17 órától várnak a szervezet Kossuth utcai termébe. A bemutató házigazdája P. Maklári Éva alelnök lesz, az esten a szerkesztők működnek közre.

Augusztus 30-án, pénteken 17 órától pedig a Vörösmarty Társaság, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a székesfehérvári önkormányzat, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér Vármegyei Tagozata és a Magyar Írószövetség Közép-dunántúli Csoportja szervezésében a Székesfehérváron 1907-ben született, és Budapesten 1971-ben elhunyt Jankovich Ferenc költő, író tiszteletére tartanak emlékülést a városháza dísztermében. A programban Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntője után öten szerepelnek. Jankovich Krisztina „Emlékek apámról” címmel mesél, Sebők Melinda irodalomtörténész György Oszkár és Jankovich Ferenc kapcsolatáról beszél, Bakonyi István a költő életművét vázolja fel, Váczi Márk történész „A fáklya kilobbant” című regényről beszél, zárásként pedig Pálfalvi András költő szól. A moderátor a könyvtár igazgatója, Horváth Adrienn lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában