Vértesbogláron jártunk...

11 órája

Meseünnep: Egy mesés nap a manók és tündérek földjén (galéria, videó!)

Második alkalommal tartottak Meseünnepet a vértesboglári kultúrház udvarán. A rendezvényen a legkisebbek részt vehettek többek között interaktív foglalkozásokon, végigmehettek a Mesés tündérkerten, de volt kézművessarok és óhajok kertje is. Vidámság és varázslat járta át a tündérek és manók lakta vidéket.

Kecskés Zoltán

Fergeteges volt a hangulat!

Fotó: Nagy Norbert

Örömteli hangulatban gyűltek össze a vértesboglári gyerekek és szüleik, hogy méltó módon zárják le a Varázslatos Tündércsalogató Alkotó Nyár nevet viselő kézműves programsorozatot. Bárki, aki részt vett a péntek délutáni eseményen egy mesevilágba csöppenhetett, ahol még a  felnőttek is újra gyereknek érezhették magukat!

Meseünnep_Vértesboglár
A Lóca együttes varázslatos koncertje. 
Fotó: Nagy Norbert

Batyus piknik volt a javából: leterített plédekkel, párnákkal, napernyőkkel, közös terülj, terülj asztalkával, melynek főfogását, a varázslatos császármorzsát, egy helyi apuka készítette el egyedi recept alapján. A menüben még nutellás gofri és felfrissülést hozó bájital is szerepelt különböző ízesítésben. Minden finom volt, mindenki a tíz ujját megnyalta utána!

Meseünnep_Vértesboglár
Mosoly mindenütt: ahol még a  felnőttek is újra gyereknek érezhették magukat!
Fotó: Nagy Norbert

A nyárzárónak is beillő program névadó ünnepséggel kezdődött, melynek keretében a helyi művelődésszervező, Jersey Dia köszönte meg a gyerekek kitartó munkáját, hogy együtt, közösen varázsolhatták otthonosabbá a kultúrház Illatoskertjét, amely innentől kezdve a Mesés tündérkert nevet viseli. Újrahasznosított anyagokból egy valóságos polisz épült fel, manók, tündérek és óriások lakják, sőt még egy jóságos pók is otthonául választotta a mesés helyet.

Az ünnepi pillanatokat követően a Lóca együttes gyermekdalokkal,  mondókákkal és varázslatos dallamokkal bűvölte el a gyereksereget, akik bizony-bizony táncra is perdültek, majd Nágl Marika néni, a falu nagy tiszteletnek örvendő mesemondója a Medvebocs történetét hozta el a csillogó szemű, tündér- és manóruhába beöltözött lurkóknak. Mindemellett az udvaron felállított kreatív sátorban mindenki festhetett magának egy-egy szép varázserővel bíró kavicsot, amibe belesuttoghatta a szíve legnagyobb vágyát, majd el is helyezhette az Óhajok kertjében, ahol a kívánságok valósággá válnak. Mint megtudtuk, az izgalmas rendezvénynek a jövőben is lesz folytatása. A polgármesterrel beszélgetve kiderült az is, hogy olyan eseményeket szeretnének életre hívni, amelyek a falu apraját, s nagyját megmozgatják. Példaként említette az augusztus 31-én megrendezendő sportnapot, amely köré egy igazi mulatságot is szerveznek mindenki nagy örömére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában