Hangulatos előadás a múzeum udvarán

2 órája

Régész Színházzal indult az augusztus

Egy kalandos életút és egy szenzációs felfedezés elevenedett meg ismét, a Szent István Király Múzeum díszudvarán.

Bokányi Zsolt

Hatalmas energiák mozdultak meg az előadáson.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Trója felfedezőjének legendás életútja a Szent István Király Múzeum Fő utcai Rendház épületének díszudvarán került és kerül bemutatásra. Már az első alkalommal is megtelt a nézőtér, a hangulatos belső udvarban, egyetlen szék sem maradt üresen. A Régész Színház előadásait még augusztus 2-án és 3-án is láthatják az érdeklődők.

Keller János színművész és Horváth János zongorista produkciója elvarázsolta a közönséget
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A történet pedig igazán érdekes és izgalmas, hiszen, a felfedező kalandos élettörténetén keresztül elevenedik meg Trója felfedezése. Heinrich Schliemann 1873 nyarán megdöbbentette a világot, amikor megtalálta Tróját: a várost, aminek addig sokan még a létezésében is kételkedtek. Heinrich Schliemann életéből Matuz János, a múzeum művészeti intendánsa írt egész estés színdarabot. Schliemann életén keresztül az álmok erejéről és a rendíthetetlen kitartásról mesél nekünk Keller János, a Vörösmarty Színház színművésze a Szent István Király Múzeumban. A zongoránál Horváth Jánost láthatjuk és hallhatjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában