Kortárs gyűjtés

2 órája

Sukoró: kiállítás, ami elmélyít, elgondolkodtat

Kortárs helyi kiállítók munkái láthatók azon a kiállításon, amely pénteken nyílt a helyi kultúrházban. A sukorói tárlat „elmélyít, gondolatot ébreszt, emlékeztet, ezáltal ünnepet varázsol a hétköznapokba” – fogalmazott a polgármester a megnyitón.

S. Töttő Rita

Fotó: Sukoró

Tizenötödik alkalommal nyitotta meg kortárs képzőművészeti kiállítását Sukoró a helyi Kultúrházban. Az augusztus 16-án, pénteken nyílt tárlatot 18 éve rendezték először, Dávid Katalin keramikus részvételével, a Covid miatt azonban két évig nem nyílt tárlat. A kortárs alkotásokat felvonultató tárlaton nem csak visszatérő, de feltörekvő, új kiállítók is helyet kaptak. A megnyitón Gyömrei Anna művészettörténész köszöntője mellett üdvözölte a közönséget Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester is. Mint fogalmazott, „nehéz a mindennapokba ünnepet varázsolni. A mindennapokból való kiszakadás, a megállás és töprengés, a szépre, az elgondolkodtatóra való rácsodálkozás egyre kevesebb időt kap életünkben. De ma mi megállunk, emlékezünk, és ünneplünk. A mai kiállításunkon bemutatott alkotások olyan tárházát mutatja meg nekünk, amely elmélyít, gondolatot ébreszt, emlékeztet, ezáltal ünnepet varázsol a hétköznapokba.” A polgármester mindezek mellett megköszönte Székely Réka Enikő, a település kulturális referensének szervező munkáját.

Sukoró: kiállítás, ami elmélyít, elgondolkodtat
Fotó: Sukoró

A megnyitót Tóth Árpád, a Koncerteum Produkció munkatársának zenetörténeti felvezetése, valamint Pintér László operaénekes, a Magyar Állami Operaház művészének előadása színesítette. A kiállításon szeptember 1-jéig láthatók Éber Péter, Fekete Anna, Gaál Éva, Kaiser Ilona, Kissné Németh Klára, Stumpf István, Szép Mária, Pósa Mária, Sörös Vera, Móga Erzsébet, valamint Soós Zsuzsanna munkái – ezúttal festmények, kerámiák, tűzzománc alkotások, fényképek és ékszerek szerepelnek a kortárs gyűjtésben.

Sukoró: kiállítás, ami elmélyít, elgondolkodtat
Fotó: Sukoró

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában