Két társaság, egy művész

2024.09.10. 21:00

A három éve elhunyt Kalász Márton emlékezete

Kalász Márton-emlékestet szervezett a Csoóri Sándor Társaság és a Vörösmarty Társaság a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Hogyan is emlékezhettek volna a szervezők és az érdeklődők, ha nem verssel, irodalommal?

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kalász Márton Sombereken született 1934-ben, Budapesten és 2021-ben hunyt el. A Nemzet Művésze, a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, egyetemi tanár a Magyar Művészeti Akadémia tagjai is volt.

A számtalan elismerés és díj tulajdonosa mindemellett a Vörösmarty Társaság elnöke is volt. Ezért is történt, hogy Kalász Márton-emlékestet szervezett a Csoóri Sándor Társaság és a Vörösmarty Társaság a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az eseményen többek között Sebők Melinda irodalomtörténész a Vörösmarty Társaság nemrég megválasztott elnöke köszöntötte a nagyteremben a megjelenteket.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az emlékest középpontjában természetesen Kalász Márton volt. A volt elnök lánya is megjelent a Szent István Művelődési Házban, sőt verset is mondott a közönség legnagyobb örömére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában