Fókuszban a természet és az ember kapcsolata

2 órája

Kalincsákné: Érdekes, izgalmas, és mindenkinek szól!

Felnőttek és gyerekek számára is izgalmas programokkal vár Palotaváros kedvenc bibliotékája jövő héten. Az Országos Könyvtári Napok keretében (szeptember 30.-október 6.) két kiemelt eseménnyel is készülnek.

Kecskés Zoltán

Békési Erika író, a közönségdíjas alkotását mutatja be a Tolnaiban!

Fotó: Békési Erika

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető a FEOL-nak elmondta, Sárosi István időszaki kiállítása és Békési Erika iró könyvbemutatója is a természetközeliséget mutatja be:

– A képeslapokon a világ minden tájáról lehet látni különleges, egzotikus állatokat. A Mama köténye című könyv pedig bemutatja az ember és a természet különleges összhangját: a kislány a faluban, ahol nagyszülei élnek, megismerkedik a növények és állatok világával, megtanulja, hogyan gondoskodjon és óvja őket – mondta a VMK Tolnai utcai könyvtárának a vezetője, aki egyebek mellett elárulta azt is, hogy mindkét rendezvény tökéletesen beleillik az Országos Könyvtári Napok idei tematikájába: „A négy elem: a Föld- víz- tűz- levegő. A szlogen: " Jó szóval oktasd, játszani is engedd...". Várunk mindenkit szeretettel alkalmainkra, ahol ezúttal is az olvasás népszerűsítését tűztük ki a zászlónkra. Sárosi István kiállítását október 1-től tekinthetik meg az érdeklődők, míg Békési Erika író közönségdíjas alkotásának bemutatójára október 2-án, 17 órakor kerül sor.

Emlősállatok a világ körül – ez a címe Sárosi István képeslapgyűjtő legújabb kiállításának. 
Fotó: Sárosi István - gyűjteményéből

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában