Történelemklub

2 órája

Szeptemberi történelmi csemegék a szakértők tálalásában

Történelmi csemegéket kínál a Velencei-tavi Galéria következő történelemklubja. A hétfői programon a szeptemberi történelmi eseményekről mesélnek a szakértők.

S. Töttő Rita

Oláh László nyugállományú honvéd alezredes, a Katonai Emlékpark Pákozd, Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatója, valamint Kovács Ágota Johanna, az emlékpark történésze mesél a nemzetünk hadtörténelmének főként szeptemberi hónapra eső eseményeiről a következő Történelem Klub rendezvényén.

A szeptember 9-én, hétfőn 18 órakor kezdődő beszélgetésre a Velencei-tavi Galériában kerül sor, ahol szó lesz olyan történelmi „csemegékről”, mint a török kor, a szabadságharc, a XX. századi nagy háborúk és a legújabb kor jelentős időszakainak eseményei. Megismerkedhetnek a résztvevők Eger ostromával, Buda visszafoglalásával, a karánsebesi csatával, a Pákozd-Pátka-Sukoró háromszögében lezajlott csatával és még sok egyéb jelentős történelmi eseménnyel – a szakértők tálalásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában