Csodás alkotások születtek

2 órája

Hazatalált ismét az Őszi tárlat a Tópartiban (galéria, videó)

„Közöttünk” címmel nyílt meg kedden a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium hagyományos kiállítása, immáron 14. alkalommal. Ezúttal az egykori tópartisok alkotásait csodálhatják az érdeklődők az Őszi tárlaton a felújított intézményben november 7-ig.

Kecskés Zoltán

Szebbnél szebb alkotások születtek ismét a hagyományos Őszi tárlatra.

Fotó: Nagy Norbert

Az idei tárlat is sokszínű lett: a desing-től a festészeten át a kerámiákon keresztül a makettekig minden megtalálható. A megnyitó ünnepség kezdetén a 10. E osztály tanulói adtak ünnepi műsort, majd a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Vizi László Tamásné beszédében az öröm és a hála hangján szólt, a tárlatot pedig kettős ünnepként jellemezte: egyrészt idén ünnepli az iskola 35 évfordulóját, másrészt, ez a csodálatos intézmény már felújított formában adhat ismét otthont az immáron a 14. Őszi tárlatnak.

Őszi tárlat_Tóparti_Cser-Palkovics_András_kiállítás
Őszi tárlat: Különleges formák a design és formatervezés világából.
Fotó: Nagy Norbert

Ha Őszi tárlat, akkor Cser-Palkovics András! Mint elhangzott, eddig valamennyi kiállítást Székesfehérvár polgármestere nyitott meg, ami kedden késő délután sem volt másként.  Az ünnepségen diákok, alkotók, tanárok vettek részt, jelenlétével Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója is megtisztelte az eseményt.

Megnyitó beszédében a városvezető felidézte, hogy tavaly a felújítás okán a Városháza adott otthont a tárlatnak, ami nagyon nagy örömként szolgált a számukra. Az érkező kiránduló csoportok ugyanis csodájára jártak a nagyszerű alkotásoknak,  a fehérvári önkormányzat munkatársai, vezetői pedig élvezettel és büszkén mutatták be a fehérvári iskola tehetségeinek alkotásait az érdeklődőknek. Cser-Palkovics-András hozzátette, habár a mesterséges intelligencia térnyerésével mára már csodálatosnak tűnő képeket lehet alkotni, de az „emberi" oldal, az érzések mindig is hiányozni fognak ezekből a produktumból, éppen ezért csodálatos ez a kiállítás, amely a kapcsolatokból és az emberi élményekből merít.

A hivatalos megnyitót követően az alkotók, diákok, pedagógusok, szülők és a megjelent érdeklődők közösen tekintették meg az Őszi tárlatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában