Különleges tárlat nyílt

4 órája

Kiállítás: Az emlősök különleges világa a Tolnaiban

Sárosi István képeslapkiállítása immáron tárt karokkal várja az érdeklődőket a VMK Tolnai utcai könyvtárába. Az emlősállatok ezer arca elevenedik meg a fehérvári tárlaton.

Kecskés Zoltán

Sárosi István képeslapkiállítása várja az érdeklődőket.

Fotó: a könyvtár

A pesti magángyűjtő, Sárosi István gyakran látott vendég Székesfehérváron, főként a palotavárosi bibliotéka ad teret kiállításainak. Ezúttal is újabb „gyöngyszemmel" érkezett a Tolnai utca 30-as szám alá, de valljuk be, van miből válogatnia – hiszen saját bevallása szerint is –, a közel két évtized alatt mintegy 65 ezres darabszámú kollekcióval büszkélkedhet.

könyvtár_VMK_Sárosi_István_képeslap_emlősök
A tárlat olyan különleges állatokat is bemutat, melyek távoli országokban élnek.
Fotó: a könyvtár

Jó hír: a napokban pedig be is rendezte legújabb, az „Emlősállatok a világ körül" kiállítását Palotaváros kedvenc könyvtárában, mely olyan különleges állatokat is bemutat, melyek távoli országokban élnek.

könyvtár_VMK_Sárosi_István_képeslap_emlősök
Volt miből válogatnia a pesti magángyűjtőnek. 
Fotó: a könyvtár

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető a FEOL-nak hozzátette, a kiállítást szakkönyvekkel egészítették ki, ahol további érdekes információkat is megtudhatnak az olvasók. Kiemelte: – Ezt a programot az Országos Könyvtári Napok keretében szervezzük, de természetesen az érdeklődők tovább is élvezhetik a színes látványt, egészen október 31-ig. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánljuk ezt a különleges gyűjteményt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában