Döntőben akarnak hokizni

2017.11.28. 10:30

A Fehérvár AV19 a Visegrád Kupában térne vissza a győzelmi ösvényre

Az EBEL vasárnapi fordulójában pontok nélkül maradt a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, s a tabella 11. helyén tanyázik. Kedden 18 órakor Nyitrán küzd a döntőbe jutásért a Visegrád Kupában.

Ferencz Balázs

Ales Musictól (balra) és Jonathan Hartytól (jobbra) is több kell majd Nyitrán

Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Az előző két hazai mérkőzés után a srácok bizonyítani szerettek volna, az öltözőben a mérkőzés előtt pozitív volt a hangulat, a játék közben azonban nem volt meg az egység – beszélt a Villachban 4-3-ra elvesztett EBEL-mérkőzés tapasztalatairól a Fehérvár AV19 vezetőedzője, Benoit Laporte. – Sajnos visszatértünk a régi hibáinkhoz, egy-egy ilyen után könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nem volt nagy különbség a két csapat között, mi is keményen megküzdöttünk a góljainkért, azonban ezek a rossz döntések megpecsételték a sorsunkat. A következő napokban a játékosokkal egyenként videóelemzést fogunk tartani, aminek segítségével újra visszatérhetünk a győzelmek útjára – mondta a tréner.

Ahhoz, hogy újra örülhessenek a szurkolók és játékosok a mérkőzések után, arra is szükség lehet, hogy a sérülés után visszatérő Kóger Dániel visszanyerje formáját.

- Egyre inkább kezdem érezni a ritmust, de még van mit dolgozni a lábamon. Kellett pár meccs, hogy felvegyem a tempót.

A válogatott csatár szerint Villachban is jól kezdett a csapat, de újra elkövették a szokásos hibákat.

- Sorban kaptuk a kiállításokat, és ez megtörte a lendületet. A legnagyobb hibánk, hogy sok felesleges büntetést szedünk össze. Nem segít, hogy sokat játszunk hátrányban, elfáradnak a játékosok. Megvoltak a helyzeteink, nekem is volt kettő lehetőségem, kimaradtak, s rohantunk az eredmény után – mondta Kóger, aki annak okát is kereste, hogy miért töltenek sok időt a büntetőpadon.

- Talán túlságosan is akarnak a játékosok, nem akarjuk, hogy megverjenek minket a sarokból, s így elkövet a csapat olyan hibákat, melyek befújhatóak. Tudjuk, mik a határaink, nem egyszer beszéltünk már erről az öltözőben, de nem elég beszélni, oda kell figyelni ezekre a hibákra.

Az EBEL-ben legközelebb pénteken, a Villach ellen lehet javítani, de előtte kedden 18 órakor a HK Nitra vendégeként harcol a Volán a Visegrád Kupa elődöntőjében. A párharc első meccsén a szlovák Extraligában szereplő nyitraiak 3-1-re győztek.

Ales Musictól (balra) és Jonathan Hartytól (jobbra) is több kell majd Nyitrán
Fotós: Koppán Viktor Dávid

- Szeretnénk nyerni Nyitrán, nem rózsás a történet, három meccsen kaptunk ki zsinórban, de előtte nyertünk ötöt. Látszik, hogy tudunk meccseket nyerni, sorozatban akár, rá kell jönnünk, hogy mi visz minket sikerre – vélekedett Kóger Dániel. – Nagyobb munkát kell végeznünk az ellenfél kapuja előtt, de ugyanez igaz a védekezőharmadban is. Az ellenfelek jobban akarják a korongot, nagyobb nyomást kell helyeznünk a riválisra a kipattanóknál is. Jobban kell helyezkednünk, számítanunk kell a kipattanókra, lecsorgó korongokra. Tovább szeretnénk jutni, minden adott hozzá, benne van a csapatban, hogy döntőt játsszon, vagy akár meg is nyerje a kupát. Győzelemért megyünk Nyitrára!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában