SZÉKESFEHÉRVÁR

2017.11.21. 21:05

Hatodszor rendezik a kosaras seregszemlét

Véglegessé vált a csapatok névsora a kontinens egyik legrangosabb, fiú kosártornáján, a Szent István Kupán.

Horog László

Somlai-Kiss Máté, az Alba Fehérvár válogatottja

Fotó: Horog László

Ezúttal is február első hétvégéjén, négy napon át kerül megrendezésre a Szent István Kupa kosárlabdatorna az Alba Regia Sportcsarnokban. Az eseményen nyolc együttes jut szóhoz, a tavalyi évben bemutatkozó FC Barcelona ismét eljön, de tiszteletét teszi a Real Madrid, a német Bayern München, az Alba Berlin, a szerb Mega Basket, a török Anadolu Efes, a korosztályos magyar válogatott, valamint az Alba Fehérvár. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a 16 éven aluli együttesek csatáznak. A belépés ezúttal is ingyenes.

Somlai-Kiss Máté, az Alba Fehérvár válogatottja
Fotós: Horog László

- A korábbi évekhez hasonlóan most is ajándékokkal kedveskedünk a drukkereknek. A színvonalra ezúttal sem lesz panasz, a sorsolásra rövidesen sor kerül, ami biztos: a csoportküzdelmek során a Barcelona és a Real, valamint a magyar válogatott és a Fehérvár elkerüli egymást. Az eseménnyel párhuzamosan nemzetközi, játékvezetői továbbképzésre is sor kerül, olyan bírók is szóhoz jutnak, akik a jövőben már az elitben bíráskodnak – közölte Molnár Tamás, a kosártorna alapítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában