Nélküle nincs utánpótlás a szári fociklubnál

2018.06.17. 19:00

Díjazták az edző, Lacza Albert eddigi munkáját

A testnevelőként is tevékenykedő szakvezetőt a 2017/18-as év utánpótlás edzője díjban részesítette az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság Társadalmi Elnöksége.

Káldor András

Lacza Albert Jakab Elektől, a szakmai és edzőbizottság tagjától vette át az elismerést

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Kapusként került a szári felnőttcsapatba Lacza Albert a szomszédos Szárligetről. Testnevelőként több településen letette már a névjegyét, jelenleg Tatabányán oktatja a gyerekeket a sport szeretetére. Természetesen a település általános iskolájában is tanított, a helyi utánpótlás-nevelés összeforrt a nevével. Figyelemre méltó, hogy a Bozsik-programban rejlő lehetőséget az első pillanattól kezdve kihasználják, és valamennyi korosztályban indítottak csapatokat. Jelenleg a felcsúti körzet vezetőjeként dolgozik.

A megyei pontvadászatban a szári utánpótlás- gárdák rendre az élbolyban tanyáznak, idén a tizenhat évesek csupán gólkülönbséggel szorultak a második helyre. Korábban több korosztállyal is bajnoki címet, dobogós helyezéseket ért el. Lacza Albert a Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség labdarúgó- és futsalegyütteseinek a munkáját is segíti.

– Meglepett a díj, egyáltalán nem is gondoltam arra, hogy felmerülhet a nevem – kezdte az egykoron Kömlődön és Bicskén is tevékenykedő szakember.

Lacza Albert Jakab Elektől, a szakmai és edzőbizottság tagjától vette át az elismerést
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon régóta dogozom itt, egészen a kicsi korosztálytól a felnőttekig. Lényegében a kezemben összpontosul az összes évjárat, amely valamelyest megkönnyíti a dolgomat. A munkánk beérett, mert a megyei első osztályban, valamint a megye II-ben is azokkal a labdarúgókkal szerepeltünk, akik anno a Bozsik-programból kerültek ki a kezeink alól. Minden kétséget kizáróan rengeteg pluszt jelent számára ez a feladat, hiszen az iskolai állása mellett az életéből sok időt elvesznek az edzések, gyakorlások. A futball számára viszont örök szerelem.

– Teljesen mindegy, hogy mennyi időmet veszi el, csinálom, mert ez az életem, a mozgatórúgóm az iskola mellett. A családom tolerálja, elfogadja, a feleségem is a futballpályán ismert meg. Szeretném a szári egyesületet előbb-utóbb ismét a megye I-ben látni. Úgy gondolom, hogy a mostani U16-os mag mindenféleképpen megfelelhet erre, kivételes képességű srácok, jó lenne őket odavezetni. Van még mit tanulniuk persze, jövőre még az ifi bajnokságban szerepelnek. A felnőttekkel éppen lemaradtunk a megye II-ben a dobogóról. Ötödikként végeztünk, mivel kicsit elfogytunk és rengeteg sérülés nehezítette a munkánkat a végén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában