Sokat remél a braziloktól

2018.07.05. 08:30

Bekő Balázs szerint mindenki kivárásra játszik a világbajnokságon

A járandóságára vár legutóbbi munkavállalása kapcsán, eközben figyeli az oroszországi labdarúgótornát az egykori középpályás, az utóbbi évtizedben edzőként dolgozó Bekő Balázs.

Horog László

Bekő szerint a brazil–belga meccs győztese nyerheti a vb-t

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A nemrég zárult szezonban a Sopron együttesét dirigálta az NB II-ben, ahol gyakorlatilag reménytelen helyzetben lévő gárdát vett át januárban. Előzőleg Győrben dolgozott, szintén a második vonalban. A 2016/17-es idényben megnyerte a harmadosztályt a kisalföldiekkel, majd tavaly októberben megváltak a trénertől.

Így utólag, hiba volt leülni a soproni kispadra?

– Nem volt az. Tisztában voltam vele, hogy tízpontos hátrányból csak akkor van esélyünk bennmaradni, ha öt meccset nyerünk zsinórban, ami nem következett be. Összeállt a játékunk, jól futballoztunk, jó volt a társaság, ám a vezetők nem teljesítették vállalásaikat. Márciusban kaptam utoljára fizetést, a februárit, utána hiába vártunk a pénzünkre a játékosokkal.

Ez pedig rányomta bélyegét a hangulatra.

– Ezt az időszakot nem kívánom senkinek, most a semmiből kell megkezdeni az építkezést Sopronban. A csapatot működtető gazdasági társaság csődbe ment, így a magyar futball legalacsonyabb osztályában egy másik kezdi meg a szereplését. Sajnálom, hogy így alakult, mert örömmel álltam ott munkába, a településen szeretik a futballt, egy stabil, NB II-es együttest feltétlenül megérdemelnének. A pénzemre várok én is, ahogy a játékosaim, a bérgarancia-alapból jutunk majd valamilyen összeghez. Még szerencse, hogy Győrben kifizettek, de nem az, aki októberben felállított, hanem az új tulajdonos.

Bekő szerint a brazil–belga meccs győztese nyerheti a vb-t
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Így nyugodtan nézheti a vb-t.

– Valóban ezt teszem, a meccsek többsége kimondottan izgalmas, persze akadnak túltaktikázott derbik is. Ez is érthető, hiszen senki nem akar kiesni, nem kockáztat feleslegesen. Amikor bajba kerülnek, akkor azonnal tudnak ritmust váltani az együttesek, és elkezdenek futballozni.

Kit vár a döntőbe?

– Szerintem aki a brazil–belga negyeddöntőt megnyeri, azé lesz az arany. A franciákat és a horvátokat a négybe várom, de odakerülhetnek a szervezett svédek is. A horvátok a csoportban parádéztak, a nyolcaddöntőben dadogtak, de megoldották a feladatot. A brazilok egyre jobbak, támadni mindig tudtak, de most jól is védekeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában