Elmozdulni a holtpontról

2018.09.01. 08:00

Nem vár sétagalopp a PAFC csapatára Mezőkövesden

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC vendége lesz szombat este 19.30-kor a Puskás Akadémia FC csapata.

Káldor András

A mezőkövesdi védők gyűrűjében Ulysse Diallo

Fotó: boon.hu

Még mielőtt a soron következő, rettentően fontos bajnokiról szót ejtenénk, csütörtökön szerződést bontott a Puskás Akadémia FC-vel Márkvárt Dávid. A 23 éves középpályást 2015 júliusában a Pécsi MFCtől igazolta a klub, melynek színeiben százegy tétmérkőzésen lépett pályára.

A PAFC együttese az eltelt hat játéknapon mindössze két pontot gyűjtött, és a tabella utolsó előtti helyén tanyázik, míg ellenfelének mérlege anynyival jobb, hogy ők legalább egyszer bezsebelték a három pontot még az 1. fordulóban a Paks ellen. A felcsúti gárdának tehát riválisa otthonából kellene pontot, pontokat szerezni, a tavalyi szezonban ez egyszer sikerült neki, februárban nem született gól a mezőkövesdi kilencven perc során. A másik két, a Pancho Arénában lejátszott meccsen először az ugyancsak a távozás szélén álló Ulysse Diallo találatával nyert a Puskás, ám májusban a labdát korábban Fehérváron is rúgó Kuttor Attila által irányított vendégek nyertek 2–1-re. Ekkor Pillár Róbert, és Cseri Tamás góljaira csak eggyel tudott válaszolni Hegedűs János.

A mezőkövesdi védők gyűrűjében Ulysse Diallo
Fotó: boon.hu

A hét folyamán újabb jelentős változások történtek Felcsúton, játékosok távoztak, illetve érkeztek. Molnár Gábor visszatért kölcsönbe előző klubjához, a Mezőkövesdhez. Egy évre szintén kölcsönbe került a Puskás Akadémia FChez az NK Osijek 23 esztendős védekező középpályása, Benedik Mioc, valamint két évre kötelezte el magát a 22 éves szlovákiai magyar középpályás, Urblík József a Benczés Miklós által gardírozott csapathoz, amely már pénteken délután elindult Matyóföldre.

A Mezőkövesd Zsóry FCnél Kuttor Attila vezetőedző nem segítheti majd csapatát a pad mellől, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottsága két mérkőzésre szóló eltiltással büntette, miután az Újpest elleni találkozón lelátóra küldte őt Pintér Csaba játékvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában