Jégkorong

2018.09.16. 21:13

Titánok vs. Brassó: egy harmad alatt dőlt el

A Fehérvári Titánok jégkorongcsapata a Brassót fogadta az Erste Liga harmadik fordulójában. A vendégek nem sok esélyt adtak a hazaiaknak a pontszerzésre.

Keszi Gréta

A Brassó rutinos játékán nem tudott felülkerekedni a fiatal fehérvári alakulat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem a fehérváriak kedve szerint indult a mérkőzés. Bár a találkozó elején még inkább a mezőnyjáték dominált, a 6. perctől megváltozott a játék képe. Cescont ítélték szabálytalannak a bírók, a Titánok pedig jól járatták a korongot létszámfölényben, de egy kontrából Jereme Tendler indult meg, és könnyed mozdulattal a kapuba vágta a játékszert, 0–1. Innentől kezdve csak úgy potyogtak a gólok. A játékrész felénél Mihály Árpád 10 másodperc alatt duplázott, Kiss Dávid pedig kikérte idejét. Ez sem segített, pár minutummal később Jereme Tendler is megszerezte második találatát, 0–4. Balogh Bence ugyan szépített, de a brassóiak nem álltak le, a harmad vége előtt Lidhammar is eredményes tudott lenni, a játékrészt pedig Tendler gólja foglalta keretbe, aki ezzel mesterhármast jegyzett.

A Brassó rutinos játékán nem tudott felülkerekedni a fiatal fehérvári alakulat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1–6-ról vágott tehát neki a középső etapnak a székesfehérvári alakulat. A szünet jót tett a házigazdáknak, sokkal agresszívabb hokit kezdtek játszani, de a vendégek lendülete sem lankadt, amit a 26. percben bizonyítottak is. Mihály Árpád kotorta be a korongot a fehérvári kapuba, ezzel megszerezve harmadik találatát, 1–7. Az összecsapás felénél a Titánok támadhattak öt a négy ellen, de hiába küzdöttek, semmi nem ment be. Egy csúnya ütközés után Hamvai maradt a jégen, amit megbosszultak a fehérváriak, John Lewis pöccintette a korongot Tőke ketrecébe, 2–7.

Az utolsó periódusban elkezdtek nyomni a hazaiak, aminek a 47. percben meg is lett az eredménye, Kiss Patrik tiszta helyzetből talált be, 3–7. Ezután újra a Brassón volt a sor, egy gyönyörű Gliga–Lidhammar összjáték után utóbbi emelte a szinte üres kapuba a játékszert, 3–8. A párharc végén hatalmas helyzeteket dolgoztak ki a koronázóvárosiak, de már hiába harcoltak, nem tudtak kozmetikázni az ötgólos különbségen. A Brassó együttese megérdemelten gyűjthette be a három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában